Mar 31, 2010

Jangan minum coca-cola/pepsi Dan Mentos Sekali Gus

Assalamualaikum.Sumber : Email fr0m my ibu.Seorang budak di Brazil mati selepas makan mentos dan air coca-cola sekali gus.Setahun yang lalu,kes ini berlaku juga pada seorang budak lelaki di Brazil.Jadi,kes ini pun disiasat mengapa ia berlaku.Eksperimen pencampuran antara mentos dan coca-cola dijalankan.Aku nasihatkan korang hati2la makan mentos dengan air cola-cola ni.Lagipun tak baik untuk kesihatan.Jom tengok projek baik punya nie..







Bayang kan botol tu perut korang,esh3.Mentos dan coca-cola atau pepsi ni memang popular kan,jadi tolong informkan kat sapa2 je yang korang tahu kalau taknak perkara yang tak sepatutnya berlaku,ataupun minuman ape2 la yang bergas kuat kan.Nasihat kat budak2,dah la perut kecik,buat benda ni habih pecah perut,naya ja.ha3,ok,undur diri,harap bermanfaat untuk kita semua.Sekian,Wsalam...

Mar 29, 2010

Kentutlah merata-rata dan ingatlah orang yang tersayang

Assalamualaikum.Jangan tanya macam2 kat aku lepas baca post ni.Aku dapat dari email,ada orang sent,ho3.Ada banyak lagi email yang diterima tetapi masih belum di'post'kan diblog aqnaim ini,nanti kalau aku rajin aku 'post'kan oke.Baca dan hayati.

WASHINGTON : Ia mungkin melucukan dan dianggap tidak
masuk akal tetapi pegawai kesihatan persekutuan Amerika Syarikat
(AS) dijangka segera mengeluarkan laporan yang memberi amaran kepada umum mengenai
faedah kentut.

"Kentut, jika kerap dihidu boleh menyembuhkan perbagai penyakit berbahaya seperti sakit kepala, gangguan pada mata, emfisema, lelah, bronkitis sakit jantung dan lain lain”

"Setiap tahun, kira-kira 130,000 rakyat AS telah pulih daripada pelbagai penyakit disebabkan menghidu kentut dan ramai lagi berasa lega daripada penyakit serius kerana terlalu lama terdedah kepada keadaan itu," kata seorang doktor yang bertugas dengan Pusat Kawalan Penyakit (CDC) AS.

Katanya, orang ramai mesti menyedari menghidu kentut sebenarnya menabah khasiat untuk kesihatan orang lain.

Menurut laporan yang akan dikeluarkan CDC, setiap tahun kentut mempulihkan 800 kes serangan jantung, 250 kes angin ahmar,30,000 lelah dan 50,000 kes sakit telinga. Disebabkan masalah makanan tidak teratur, kini ramai rakyat Amerika menghidap kembung perut. Menurut laporan itu, purata penduduk AS kentut 14 hingga 23 kali sehari.

Moral of the story : Kentutlah merata-rata tempat Ingatlah orang-orang yang tersayang!!
Hah,aku tak taw aku tak taw,wallahualam..ho3

Mar 27, 2010

Contest Komen Terbanyak di Mashiblog.net


Assalamualaikum, entry kali ini pula aku nak buat review tentang contest dan dianjurkan oleh Mashiblog.net hahaha.Contestnya mudah dan senang dan mudah dan sangat senang,hanya baca dan komen.Lagipun,hadiah untuk contest ini agak gempak,hu3.Untuk pengetahuan korang,blog ini baru dibina,dulu mashi menggunakan blogspot seperti aku,ho3.Betul kan mashi?betul la kot.[blog]

Hadiah yang aku cakap gempak tu ialah:

Tempat pertama : rm 50 + Hadiah misteri *wow*
Tempat kedua : rm 20 + hadiah misteri
Tempat ketiga : rm 10 + hadiah misteri
Komen terbaik : rm 20 + hadiah misteri

Gempak x gempak x?kah3

Cara2 nak join Contest ni seperti berikut :

1.Membuat riview contest ni kat blog korang

2.Riview korang perlulah di'link'kan ke Mashiblog.net

3.Dan bila dah siap review dan selamat di'post'kan korang bagi url post review korang kat bahagian komen di post contest.

Ada 5 syarat sah join contest ni iaitu:

1.Mesti mempunyai blog sendiri.Kalau takdak macam mana nak buat riview an.

2.Komen yang berbentuk pendapat yang bernas berpeluang dipilih sebagai pemenang KOMEN TERBAIK dan komen yang terbanyak walaupun pendek berpeluang memenangi hadiah KOMEN TERBANYAK.

3.Point hanya dikira berdasarkan jumlah komen bermula dari sabtu iaitu 27 mac 2010 hingga sabtu seterusnya pada 8 mei 2010.fuh,agak lama lagi kan.

4.Jumlah komen korang akan dianalisis menggunakan sistem kiraan yang tepat dan rangking pengkomen akan dapat dilihat di sidebar mashiblog.net 3 minggu sebelum tarikh tutup penyertaan.

5.Lagi banyak komen lagi cerah peluang korang untuk memenangi contest ni.

Jadi kepada sesiapa yang berminat nak join contest ni bolehlah ke Mashiblog.net
Sekian,terima kasih.Assalamualaikum.

Kontez Dialog Kelakar




Assalamualaikum...ni kes tak dak kerja la ni.Tapi syi0k jugak no.ha3
Aku nak join contest yang bezz ni.
Kalau korang nak join jugak klik je banner kat atas tu[jom join kontez...]

uit fit,ni gambar aku,hu3 dan gambar aku amik kat sini [klik]
|
|
|
|
|
|
|
|
kentut


lawak tak?lawak kot~kah3 fuh..kentut takdak bunyi dowh...mesti panas2 skit tu..kah3 kasihan beliau

Sekian...

Mar 20, 2010

Award to me n to tut the power of 15 fr0m tut n tut

Assalamualaikum...

Syarat bagi yang dapat award dari aku:-

1.THANK & LINK THE PERSON THAT GAVE YOU AWARD

2. PASS THIS AWARD ONTO 15 BLOGGER YOU'VE RECENTLY DISCOVERED AND
THINK ARE FANTASTIC
3.CONTACT SAID BLOGS AND LET THEM KNOW THEY'VE WON THE AWARD
4.STATE 7 THINGS ABOUT YOURSELF

ho3 smart tak tajuk entry ni? =.= ha? abaikan..aku baru dapat ja award untuk blog aku..2 orang terus tag aku..tak apa..aku buat dalam satu post ja kot..boleh kan? boleh3.Aku dapat award dari owner blog cummycikki dan alynnatacya ...terima kasih no..syarat pertama selesai.apa award nya?
Nak taw jom tengok.

.
.
.
.
.
.
.
.
jeng3..kah3

Beautiful Blogger Award....=.=
no komen

syarat kedua..tag 15 blogger yang aku rasa smart.banyaknya~jenoh cari

KakMira
Najah
hans
eqin
syazana
kikin
badboy
fatihah
fatin
mardhiah
erika
11 sudah.aku tak larat

Syarat ke-3..lepas post entry ni aku buat

syarat ke-4 7 perkara tentang aku ea?

1.Lelaki 100%
2. form 4
3. ada 1 kepala
4. ada 2 mata
5. ada 2 tangan
6. ada 2 kaki
7. ada 1 hidung

Sekian..

Mar 18, 2010

3 jenis "NUR" cahaya Di akhirat kelak

Assalamualaikum...lama tak update blog ni.hu3.Hari ini aku nak ...share sikit pasal tajuk entry ni.
Terdapat 3 jenis 'Nur' Cahaya di akhirat nanti.Pertama ialah cahaya seperti cahaya Bintang.Cahaya itu ialah cahaya bagi orang2 yang berenti melakukan sesuatu pekerjaan apabila terdengar azan dan segera mengambil wudu' untuk menunaikan solat.Kedua ialah Cahaya seperti cahaya Bulan.Cahaya itu adalah cahaya bagi orang2 yang mengambil wudu' dan bersedia untuk bersolat sebelum azan.'NUR' atau cahaya yang ketiga ialah cahaya seperti cahaya Matahari.Cahaya itu ialah cahaya bagi orang2 yang mengambil wudu',menyiapkan diri untuk bersolat dan sudah bersedia didalam masjid sebelum azan..so,korang nak yang mana?hu3

sekian...

Mar 8, 2010

Tag tAg taG...

Assalamualaikum...
Tag ni berpunca dari kakmira [click] dan punca segala puncanya ialah kaktiha [click]hahaha.benda apa tag ni.ni firts time aq ditag.huhuhu.dah.meh aq nak try jawab tengok.soalan last2 skit tu macam merapu ja.aq jawab merapu gak ar.


1. Adakah anda rasa HOT?
no k0men..


2. Upload wallpaper pc/laptop yang anda guna sekarang!

3. Cerita pasal gambar ni.
Wah.gambar bapakku yang c0mel dan ibuku yang macho.hahaha.gambar ni bukan aku yang buat.adik aku yang gatai tangan pi buat.


4. kali terakhir makan pizza.
ntah.aq tak ingat.aq makan pizza yang mak aq buat ja~

5. Lagu terakhir anda dengar.
adik aq melaloq tadi nyanyi lagu aspalela..


6. Apa anda buat selain menyelesaikan tag ni.
melihat...bernafas...mendengar...menaip...dan laen2


7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
ko,hang,naim,im,dik,bang,oi...aa....apa lagi..sahabat! kawan..dan sebagainya.


8. Tag lagi 8 orang


1.eryati
2.hans
3.yati
4.kak hana
5.hentak berlipat
6.syiera
7.zurien
8.syamil

9. Siapakah orang no.1 kepada anda
Sahabat maya
10. Katakan sesuatu kepada orang no.5
Sem0ga masuk syurga :)

11. No.3 ada hubungan dengan siapa?
pi tanya dia sat..
12.Bagaimana pula dengan no.4
haih..banyak tanya toi..hek3

13. pesanan kepada orang no.6
semoga berjaya juai jus jambu

14. kata2 cinta untuk orang no.2
waw..kita tengok siapakah nombo dua..NOneNOneNOne..ALLAh!!..lelaki la plak..kah3 XD
15. Adakah no7. dan no.8 ada persamaan
ada2.umo dy0rang sama ngn aq.sekolah sama.

16. Berikan 5 yang anda tau tentang orang yang mengetag anda
1) sdg tggu keputusan SPM
2) tua dari aq..
3) pmpuan
4) ada 1 ja kepala
5)tapi mata ada 2

selesai..Sekian..hu3
Wsalam..

Wahai Remaja ...

Assalamualaikum...




Wahai remaja yang merokok
Berhentilah sebelum bongkok
Lebih baik engkau buka kedai songkok
Tidak pun belajar menanam pokok

Wahai remaja yang melepak
Berhentilah sebelum kena sepak
Lebih baik engkau tolong mak bapak
Tidak pun buat lah kerja yang gempak

Wahai remaja yang menghisap dadah
Berhentilah sebelum terima padah
Lebih baik engkau jadi pakar bedah
Tidak pun menjadi menteri besar kedah

Wahai remaja yang pemalas
Berhentilah sebelum kena libas
Lebih baik engkau jadi pemandu bas
Tidak pun jadi pengerusi syabas

Wahai remaja yang suka mencuri
Berhentilah sebelum kena gari
Lebih baik engkau jadi perdana menteri
Tidak pun engkau jadilah pengedar kereta Ferari

Wahai remaja yang otai
Berhentilah sebelum kena bantai
Lebih baik engkau tanam petai
Tidak pun jadilah peronda pantai

Wahai remaja yang suka membuli
Berhentilah sebelum kena buli
Lebih baik engkau buka kilang guli
Tidak pun jadi penternak ikan keli

Wahai remajah yang menonton filem lucah
Berhentilah sebelum rahsiamu pecah
Lebih baik engkau jadi seperti imam Ibnu Majah
Tidak pun jadi pengerusi silat lincah


Mar 7, 2010

Renungan...


Kalau anda fikir anda islam bacalah..kalau tidak..Allah saja yang tahu..


Tolonglah ambil masa 2 minit untuk
membaca ini....
kalau lebih duaminit
tu bukan membaca la tu..tapi mengeja.. ;-)
Dengan Nama ALLAH yg Maha Pemurah lagi
MahaPengasih...
Bayangkan benda ini berlaku pada anda..... Suatu
hari pada masa Sembahyang jumaat yang di hadiri oleh lebih kurang 1,000 jemaah...
tiba-tiba masuk dua orang lelaki yang menutupi seluruh tubuhnyer dgn pakaian hitam..
tak nampak apa cuma dua biji mata and
membawa mesin gun... lalu salah seorang lelaki tu bertempik
"Sesiapa yang sanggup MATI kerana ALLAH sila berdiri di tempat kamu"
Selepas mendengar amaran lelaki itu maka segeralah bertempiaran lari para
jemaah itu utk menyelamatkan diri.... daripada jumlah yang 1,000 tadi tu hanya tinggal lebih
kurang 40 orang sahaja yang masih berdiri di tempat
masing-masing termasuk Pak Iman tu... Lelaki yang bertempik tadi segera
membuka tutup mukanya lalu melihat ke arah Pak Imam sambil berkata:
"Ok Pak Iman, saya dah halau SEMUA yang hipokrit, sekarang bolehlah Pak
Iman mulakan sembahyang Jumaat".... Lalu kedua lelaki tersebut berpaling
dan meninggalkan jemaah.... Macammana.. adakah anda rasa lawak
dgn cerita di atas.selain terhibur anda fikirlahlah...
" Lawak kan , dari 1,000 org yg mengaku dia Islam hanya 40 yg betul-betul
beriman... "
" Lawakkan berapa banyak manusia yang mudah lupakan ALLAH bila
menghadapi bahaya... kedua lelaki hanya membawa mesin-gun.. dia tak
kata pun nak bunuh.. tapi generasi skrang.. amat lemah.. baru kena ugut
terus lari lintang pukang.. lupa yg dia tak sembahyang jumaat lagi..."
"Lawak, ada juga yang agamanya cuma seminggu sahaja..
tu pun bila time sembahyang jumaat.. tunjuk muka kat org kampung.. ada
tu lagi dashyat setahun 2 kali aje.. bile time sembahyang raya..."
"Lawakkan, ramai orang percaya kepada gosip
dan apa yang di tulis oleh surat khabar daripada apa yang tercatit
dalam al Quran"
"Lawak kan , berapa ramai yg percaya dunia
hanya sementara, akhirat adalah tempat yang kekal, tapi berlumba-lumba
mengejar dunia"
"Lawak, kita boleh bersembang dgn boyfriend atau girlfriend
berejam-rejam tapi nak berdoa kepada ALLAh alahai.. tak cukup masa..
Dan lebih lawak lagi, bila kita boleh post banyak thread atau email
yang berunsur lawak jenaka dan lucah kesemua tempat tapi merasa berat
nak berkongsi dan nak hantar artikel2 yang berunsur agama



so...kalau korang ada kat tempat tu korang akan jadi 40 makmum tu atau 1960 hipokrit tu??
renungkanlah...
wallahuaallam..


Mar 5, 2010

Adab Ketika Bersahabat


Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakaaatuh…
DI DALAM BERSAHABAT.. .
Apabila bersahabat, diri sendiri & sahabat harus mempunyai tanggungjawab & punya harapannya sendiri. Antaranya ialah :-
1 . Ketahanan bergurau senda, adat bergurau terlebih usik. Pastikan kita & sahabat saling boleh menerima gurauan oleh itu berfikir dahulu sebelum ianya berlaku.
2 . Jgn terlalu celupar atau mengkritik, kita sendiri tidak semestinya bagus dan betul.
3 . Jgn terlalu mengambil tahu hal peribadi org terdekat dgn sahabat spt tunang, isteri/suaminya atau kaum keluarganya.
4 . Perkara sensitif spt gaji, kenaikan pangkat & hutangnya usah ditanya.
5 . Pandai menyimpan rahsia terutama hal peribadi spt rumahtangga atau hubungan suami isteri sahabat.
6 . Terima kekurangan & keburukan sahabat seadanya. Cuba lihat nilai positifnya dan lihat diri sendiri, diri kita tidak tentunya baik.
7 . Bijak menyesuaikan tutur kata dgn emosi sahabat. Jangan cakap mengikut sedap mulut tanpa memikir kesannya kepada sahabat.
8 . Berita baik atau berita sedih sahabat, biarlah dia sendiri memberitahu rakan lain walaupun kita sudah mengetahui. Ini tanda kita menghormatinya. Jangan terlalu busy body dengan cerita kehidupan sahabat kita tanpa memikir kesannya kepada sahabat kita.
9 . Menghormati hak & kehidupan peribadi sahabat. beri peluang sahabat bersendiri. Jikalau terlalu berdampingan, mungkin menjemukan & kita hanya menyekat perhubungan dgn insan lain.
10 . Jika salah seorg marah, beri peluang dia melepaskan amarah di hati.Jgn dibalas, berdiam & tunggu hingga dia reda & sejuk. Pasti hubungan akan kembali spt biasa. Manusia harus menerima hakikat setiap org ada lautan hati yg pasang surut.
1 1. Sewaktu sahabat sedang marah, elok mendiamkan diri. Jikalau dia mengomel, dengar & angguk. Itu lebih baik dpd membuat komen. Ia boleh memburukkan keadaan.
12 . Jangan memburukkan sahabat di hadapan orang lain dan membanggakan diri dengan mengadakan cerita i.e. kekayaan, kecantikkan dan sebagainya. Bangga diri tidak membawa kita ke mana-mana sebaliknya bersyukur dgn apa yang dikurnia oleh Allah s.w.t
Rasulullah s.a.w. bersabda:
“Sesungguhnya hati manusia akan berkarat sebagaimana besi yang dikaratkan oleh air.” Bila seorang bertanya, “Apakah caranya untuk menjadikan hati-hati ini bersih kembali?” Rasulullah s.a.w. bersabda, “Selalulah ingat mati dan membaca Al Quran.”
Sekian itu sahaja perkongsian ana kepada semua pembaca blog setia ana. Mana-mana yang baik itu sesungguhnya datanganya dari Allah S.W.T. dan yang kurang itu adalah dari kelemahan diri ana sendiri.
Sekian terima kasih.
Wassalam…

DOA PEMANIS MUKA


Assalamu’alaikum warahmatullahi wabarakaaatuh… :)
Bismillahirrahmanirrahim..
DOA PEMANIS MUKA
DOA INI MUJARAB, SEBAIK BAIKNYA DIBACA SETIAP PAGI JUMA’AT: SEBELUM KELUAR RUMAH. Tak payah nak berhabis duit buat facial ataupun botox…… etc….. Tengok aje orang orang dulu atau seniwati –seniwati lama kita yang sentiasa kelihatan manis…… khabarnya dia orang memang pakai doa yang sama…………..Cuma kena rajin menghafal dan baca setiap kali pakai bedak atau keluar rumah………………..
Doa pemanis muka ni lebih afdal lagi kalau dibaca 3 kali sehari sebelum memakai bedak atau alat 2 solek atau minyak rambut .
Hafal dan tarik nafas dalam dalam dan hembus ……. Lepas itu. Baca kuat-kuat ……. Bagi semua orang dengar…… ……… ……
Selamat mencuba….. amalkan lah.. Tak rugi …!! !!! !!!!!!!
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
“ minyak si tuang tuang,
ku tuang dalam kuali,
muka ku macam beruang,
semua orang gerenti lari.
kuang.. kuang..kuang. .”
He…. he….. he…….semoga bertambah manis…
Hahahahahaha… ampun tuan ku………. ..beribu ribu ampun……………… Hamba pon terkene….. . beb

Mar 3, 2010

4 Kelebihan umat Muhammad S.A.W

Assalamualaikum,,,

Disebutkan bahawa Nabi Adam A.S telah berkata, "Sesungguhnya Allah S.W.T telah memberikan kepada umat Muhammad S.A.W empat kemuliaan yang tidak diberikan kepadaku:

1. Taubatku hanya diterima di kota Mekah, sementara taubat umat Nabi Muhammad S.A.W diterima di sebarang tempat oleh Allah S.W.T.

2. Pada mulanya aku berpakaian, tetapi apabila aku berbuat derhaka kepada Allah S.W.T, maka Allah S.W.T telah menjadikan aku telanjang. Umat Muhammad S.A.W membuat derhaka dengan telanjang, tetapi Allah S.W.T memberi mereka pakaian.

3. Ketika aku telah berderhaka kepada Allah S.W.T, maka Allah S.W.T telah memisahkan aku dengan isteriku. Tetapi umat Muhammad S.A.W berbuat derhaka, Allah S.W.T tidak memisahkan isteri mereka.

4. Memang benar aku telah derhaka kepada Allah S.W.T dalam syurga dan aku dikeluarkan dari syurga, tetapi umat Muhammad S.A.W derhaka kepada Allah akan dimasukkan ke dalam syurga apabila mereka bertaubat kepada Allah S.A.W.

wsalam...