Jul 20, 2010

Cara Membuat Email Filter Di Gmail Untuk Facebook | Kemaskan Inbox Gmail Anda Dari Email Facebook Yang Berserabut


Assalamualaikum. Sebelum ni aku ada post entry mengenai cara untuk kemaskan inbox yahoo dari email facebook yang bersepah dalam inbox yahoo kita, so atas permintaan beberapa insan yang bernama manusia meminta supaya aku share cara buat bende ni kat gmail pulak kalau aku tahu. Sebenarnya aku tak tahu pon cara untuk buat bende ni kat gmail, tapi tadi aku dah punggah habis gmail dan berjaya menemui caranya dan aku buat memang jadi.

Jul 16, 2010

Cara Membuat Email Filter Di Yahoo Untuk Facebook | Kemaskan Inbox Yahoo Anda Dari Email Facebook Yang Bersepah


Assalamualaikum. Kepada semua, selamat petang! ^__^ Dah 5 hari tak update blog di tengah laut ni, ok, hari ni aku nak berkongsi sedikit tips atau cara supaya inbox email korang tak bersepah dengan note2 dari facebook. Dalam kata lain, mengasingkan email dari facebook ke folder lain dalam email korang tu.

Jul 10, 2010

10 Remaja Terkaya Di Dunia 2010


Assalamualaikum, hari ni aku nak kongsikan informasi tentang 10 remaja terkaya di dunia yang aku dapat di Warta Warga tetapi tidak ditayangkan pengenalan tentang diri mereka sebab aku pon tak tahu. Baiklah, mari kita lihat list di bawah.

Jul 9, 2010

Selesaikan Hutang


Assalamualaikum, selesaikan hutang bagi tajuk entry bermaksud aku nak selesaikan hutang- hutang award yang diberi oleh blogger lain, hu3. Award pon ade hutang ke, pelik betul. Tekpelah, tidak mahu bercakap banyak, mata sudah layu dan jari jemari ditangan ni dah tak larat lagi nak menaip banyak- banyak, nanti jadi benda pelik- pelik lak an.

Jul 8, 2010

Award itu Anugerah


Assalamualaikum, sekarang aku nak amik award yang telah diberi oleh kaknorhayati yang sangat baik dan paling cute, whahwahawaha.. Terima kasih akk..hu3 ^__^ sengeh~

Jul 2, 2010

Video Iron Baby yang Comel !! Iron Man VS Bruce Lee Pon Ada

Assalamualaikum brader- brader, akak- akak, kawan- kawan, dan anda- anda diluar sane, cewah. Anda sihat? Hope anda sihat- sihat belaka lah erk. Naim sihat alhamdulillah ( tak tanye pon ) Semalam time tengah ralit blogwalking, sampai kat satu blog ni aku ada terjumpa satu video, Iron Baby.

Naluri aku mengatakan mesti ramai yang dah tahu pasal Iron Baby ni kan, hu3. Suka gak aku tengok video ni, baby tu dah la comel, macam adik aku, kah3. Tapi aku tak ingat blog mana aku jumpa bende ni, tadi search kat youtube. Gerenti ade punya kan video ni. And Iron Man VS Bruce Lee pon ada, ho3 sapa menang? entah.. jom tengok.

IRON BABY



IRON MAN VS BRUCE LEE

P/S: semat dop iron baby tu? ho3 da~ wsalam..

Nak Buat Tag Dari Blog Kak Norhayati


Assalamualaikum. Kali ini aku nak buat tag dari blog Kak Norhayati. Actually tag ni ade sekali Award, hu3 and akak ni cakap dia nak bagi kat semua followers dia. Huiyo, kan aku da cakap dia ni baik!~ kan akak kan? hak3 Oleh itu aku nak amik la bende ni. Terima kasih ya akk. Ok, Lets go to the questions.

Jul 1, 2010

Award From Aiza

Assalamualaikum,oh yeah~ dapat award dari aiza, Award apa? sat2, meh tengok gambar tang bawah ni

Online Best Friends Award, cewah, aku best friends aiza tu, kah3 thanks for... Always dropping by my page and sending me lovely comments!! ( salin, modai nak bagi panjang entry ) owh, sama2 simple matter bro, eh,sis.. terima kasih banyak2 jugak kat aiza na sebab bagi award ni (monolog =.=)

Award ni ada soalan pulak, ok, nohal, mari menjawab.

Write 5 interesting facts about the person who gave you this awards.


Pandai buat blog
Suka dengar lagu tapi tak tahu lagu apa, cam aku
Ape lagi
ha?
ku tak tahu,ha3

List down 10 interesting facts about yourself of your hobbies.

tak de ape pon yang menarik tentang diriku, tapayah tawula..ho3

Picks your 10 most deserving recipients and described them


Kaknorhayati : Baik!~ hu3
Abang Matt : Sporting!~
Bro Hans : Hebat! (ko amik award je, tag memang ko takkan jawab an, he3)
Ejum : Selalu muncul kat shoutbox aku!~ suke,tq banget seh,he~
Amir izzat : Pernah tanya aku pasal blog, sporting!~ ho2
Kak mira : Lama tak contact :( sob2...hu3
Jake hays : oit, lama nya menyepikan diri..he2
Ijai : ni pon sama menyepikan diri, ha2
Myravea : ensem, ha3 joke~ exchange banner sama ku..
Minie : dapat 300++ kat youth say..peh

Ok, sudah siap, Mereka selayaknya mendapat award ini, esok sekolah der..hu3 undur diri dulu..assalamualaikum..