Aug 30, 2010

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Kali Ke- 53


Assalamualaikum. Sihat? Puasa Ok? Fuh~ Ramadhan kali ni aku rasa macam sekejap ja berlalu. Tengok- tengok berapa hari ja lagi nak raya. Tahun depan SPM. Then masuk U, pastu kerja, kawin, dapat anak. haha! Gile ko naim. Raya memang best, tapi kalau pikir puasa dah nak habis, rasa tak besh pulak la. Yela, Bulan Ramadhan kan banyak kelebihannya, huhu.

Aug 28, 2010

Lagu Maher Zain - InsyaAllah | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Sedikit selingan dalam entry ni. Nak ucap tahniah kepada followers ke seribu ku dan nak ucap terima kasih sangat kat dia sebab sudi blog ni iaitu pendekar berkuda. Betulkan anda? Betul la tu kot. Fuh, seribu suda loo. Tak lupa juga kepada anda semua yang menjadi followers blog ni. Tapi tak kira la folow ke tak janji baca suda kan! Tq bangat ya! huhu. Da lame tak update blog an, sian2.

Aug 26, 2010

Contest | Menangi Duit Raya Sehingga RM200 By cdiqlife.com


Assalamualaikum. Sehari sebelum entry ini selamat dilahirkan aku telah terjumpa contest dari cdiqlife.com dari mana ntah, aku pon tak ingat sebab time tu tengah mamun, ha3. Kalau tak nak join dah contest ni semalam, tapi kemalasan membanjiri diriku. Jadi, aku letak siap- siap dulu banner contest ni takut lupa nak join.

Aug 23, 2010

Contest Duit Raya Fitrihadi.com

Assalamualaikum. Rasanya agak lama aku tidak melibatkan diri dalam mana- mana contest yang dianjurkan oleh sesiapa saja ( ayat skema ) So, kali ni aku nak join contest yang dianjurkan oleh fitrihadi.com. Contestnye kene buat ucapan tak kira dalam bentuk ape sekali pon. So, untuk maklumat atau rujukan yang lebih mendalam sila ke blog penganjur ye.

Aug 21, 2010

Lagu Maher Zain - For The Rest Of My Life | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Di petang yang shadu shadu nyaman ini, aku yang sedang boring ini. Baru balik dari tawaf bazar 3-4 pusingan. Hanya membeli ABC sebungkuih. Keletihan jelas terasa. Sodaqallahulazim. Sebelum ni aku dah postkan lirik, video dan link download untuk lagu Open Your Eyes dari Maher Zain. Dalam entry ini pula aku nak boh lagu For The Rest Of My Life. Memang Bez! huhu. Lagu ini khas ditujukan kepada mak limah and the geng yang sedang mengumpat di belakang rumah ku.

Aug 20, 2010

Blog Di Tengah Laut Berwajah Baru


Assalamualaikum. Amacam blog yang barwajah baru ni? Siap ngan header sekali. Adakah yang sebelum ini lebih menarik/ lawa/ cun atau yang ini lebih lawa? Beri pendapat anda dengan ikhlas ye, kalau buruk cakap buruk, kalau lawa bagi 5 ringgit, hehe. Aku tak dapat nak nilai sendiri tahap kemenarikkan blog aku ni coz ni blog aku, semua jenis kebenda lawa bagi aku kat blog ni.

Segmen Tingkatkan Ukhwah Sesama Blogger


Assalamualaikum. Entry dimulakan dengan mentag RedBoy, Budak Blogger, Cik Wardatussofia dan Dauspozi. RedBoy ialah rakan bloggerku yang friendly dan sporting ( selalu ajak aku pergi bazar,hu3 ). Budak Blogger ialah seorang blogger yang berumur 12 tahun, agak mesra alam. Wardatussofia ialah sahabatku yang baik sangat. Dauspozi ialah rakan bloggerku juga dan beliau agak disegani ramai, he3. Mari kita sama- sama menghidupkan dan memeriahkan segmen yang mulia ini, kepada pembaca- pembaca sekalian juga boleh join sekali segmen ni ye.

Aug 18, 2010

Lagu Maher Zain - Open Your Eyes | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Posting sebelum ini aku telah nyatakan serba sedikit tentang diri Maher Zain. Kali ini aku ingin letakkan lirik, video dan link download untuk lagu Maher Zain yang bertajuk Open Your Eyes, yang aku cakap feveret aku dalam posting sebelum ni. Lagu ni agak panjang dan tentang dunia. Mari layan.

Aug 17, 2010

Tentang Maher Zain


Assalamualaikum. Peminat nasyid kini dilanda tsunami, taufan, ribut, Maher Zain termasuklah budak kelas aku. Memang ribut taufan betul minatnya. Ada yang suara sedap selalu duk nyanyi sama- sama dengan feel yang mendalam sekali, kalau yang suara tak sedap macam aku dengar jela sambil sengeh. Dekat meja tampal macam- macam asal bekenaan maher zain macam lirik lagu Maher Zain yang dyorang minat. Perh, Ustaz yang mengajar kelas kami gaya macam Maher Zain ow! cuma tak botak je, hu3 So, sekarang mahu tarok serba ringkas tentang Maher Zain.

Aug 15, 2010

Nuffnang Buffered Earning For This Blog!


Assalamualaikum. Dalam 3 hari ni iaitu Jumaat, Sabtu dan Ahad aku menumpang kat rumah kawan aku. Sesaje suka suki, hu3. So, jangka masa aku online agak sedikit dalam 3 hari tu. Kalau dapat online pon just tengok new feed kat facebook, jenguk- jenguk sikit blog kawan dan lain- lain, ho3. Agak seronok la tinggal kat rumah diorang. Yang paling seronok time tinggal kat rumah tu is buka puasa, hua3

Aug 12, 2010

UPDATE: Fadhilat Solat Tarawih Adalah Palsu


Assalamualaikum, banyak kelebihan yang kita boleh dapati dalam bulan Ramadhan dalam pelbagai aspek. Yang pertama, sekolah balik awal. Kalau tidak hari- hari balik pukul 2.30 + petang. Bulan Puasa ni dapat la merasa balik pukul 1 lebih. Yang kedua, sekolah balik awal dan yang ketiga sekolah balik awal. hua3 takdela, just joke. Kalau ada kelas tambahan balik lambat jugak. Actually, aku tengah down la now , hailooo,hu3

Aug 11, 2010

3 Tingkatan Puasa


Assalamualaikum. Pada awal ramadhan ni, aku cuba untuk menulis sedikit sebanyak ilmu yang ku dapat dari majalah solusi semalam di dalam perpustakaan masjid sementara menunggu waktu isya' masuk dan menunaikan solat sunat tarawih buat pertama kalinya dalam tahun ini.

Aug 9, 2010

Marhaban Ya Ramadhan | Selamat Berpuasa !


Assalamualaikum. Seluruh umat Islam kini menyerukan "Ahlan wa Sahlan Ya Ramadhan, Marhaban ya Ramadhan" . Selamat datang Ramadhan, selamat datang Ramadhan. Di masjid- masjid, surau, televisyen, radio dan pelbagai lagi jenis media massa dan tempat- tempat ungkapkan Selamat datang Ramadhan. Bulan yang mulia dengan pelbagai kelebihannya.

Aug 8, 2010

Domain Free Untuk Anda ! Mari Join Contest Farahwahida.com


Assalamualaikum. Entry kali ini ringkas je untuk join kontest yang dianjurkan oleh farahwahida.com. Baiklah, mula- mula sekali aku mau tanya, sapa yang nak domain free? (haha, macam ayat penganjur je) Sila masukkan jari ke dalam hidung. Ok, masing- masing sudah masukkan jari ke dalam hidung, maka anda boleh mendapatkannya dengan membuat review tentang contest yang dianjurkan oleh farahwahida.com mengikut syarat- syaratnya.

Aug 7, 2010

Cara Menukar Domain Dari Dot Blogspot Ke Dot Tk


Assalamualaikum, sudah lama aku tak update blog ni sejak entry yang terakhir iaitu Cara kemaskan inbox gmail anda dari email facebook yang bersepah 2 minggu yang lalu. Sepanjang blog ni tak diupdate banyak cerita yang berlaku dalam hidup aku, ha3 dan blog ni pon dah ada Facebook Fanpage, oleh hal demikian, marikan tekan button like ramai- ramai untuk kesenangan bersama. hehe.