Sep 27, 2010

Lagu Maher Zain - Awaken | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Selamat Petang. Hari ni hari yang agak memenatkan. Walaupon tak jalan banyak, tapi entah lew. Tak tawu nak cakap ape da la, hmmm. Jom kita layan lagu Awaken - Maher Zain.

Sep 25, 2010

Sapa Nak Hadiah Free? Meh Tengok Sini


Assalamualaikum. Weitt~ ini adalah entry tag, tapi tag kali ni boleh dapat hadiah free woo. Bukan hadiah free. Hadiah memang free. Boleh dapat hadiah woo. Pening x? haha. Papepon, ini adalah satu contest atau giveaway yang dianjurkan oleh Nadia. Anip yang tag aku untuk join, mekaseh Anip.

Sep 22, 2010

Anda Belum Matang Sekiranya ...


Assalamualaikum. Entry kali ini untuk peringatan bersama. Bende yang kawanku suruh letak kat blog ni, hasil olahan buku Tentang Cinta yang beliau beli. Teringin nak beli buku tu, kawan cakap buku tu memang sesuai untuk remaja- remaja sekarang dan sememangnya makan dalam, huhu. Baikla, jom baca.

Sep 18, 2010

Tag Raya Dari Kak Norhayati | CahayaMyLife


Assalamaulaikum. Selamat pagi ! huhu Dalam entry ni aku nak jawab tag yang telah diberikan oleh kak Norhayati tuan blog CahayaMyLife yang baik hati, haha. Terima kasih ya. Dah lame gile tak jawab tag. Start esok 20hb kak norhayati nak amek exam, gud luck ye. Oldebez~ huhu. Jom kita jawab tag beliau.

3 Cara Bersyukur


Assalamualaikum. Setiap manusia mesti bersyukur setiap kali merasakan ada nikmat, walaupun nikmat itu sedikit, tapi kerananya dia berasa tenang dan bahagia. Tidak ade jiwa yang lebih bahagia daripada jiwa yang selalu bersyukur dan tidak ada jiwa yang menyedihkan daripada jiwa yang selalu murung dan mengeluh. Sebab itu la takkan ada orang yang rugi kalau dia bersyukur sebab dengan bersyukur itu akan bagi kebaikkan kepada diri dia balik. Ada 3 cara bersyukur.

Sep 16, 2010

Contest | Dunia Dayat Domain Giveaway


Assalamualaikum. Hari aku telah di"invite" oleh tuan rumah punya blog Dunia Dayat untuk menyertai contest yang beliau anjurkan melalui shoutbox belah kanan tu. Aku pon cepat- cepat jenguk entry contest tu kat blog Dayat. Macam bez je contest ni sebab cara nak join contest ni amat mudah dan hadiahnya pon menarik. So, aku join la, huhu. Dulu dah join contest yang hadiahnye lebih kurang macam ni kat blog farahwahida.com tapi takde rezeki, kali ni nak cuba nasib lagi, hehe.

Sep 15, 2010

Lagu Maher Zain - Always Be There | Lirik | Video | Free Download Mp3


Assalamualaikum. Perh~ gila kentang punya lama aku tak update ini blog, maklum la, rayala katakan, hua3. bla bla bla. Sudah tidak tahu mahu ku update apa sama ini blog, sudah blurr la, huhu. Baikla, sejak akhir2 ni seperti yang korang taw aku dok letak lagu maher zain ja kat blog ni, sebab tak tau nak update apa dah la kan. Download link yang aku letak dalam setiap entry Maher Zain aku curi dari blog info maher zain yang diupload oleh bro khairil afzal. Terima kasih kepada beliau untuk perkongsian ini. Kali ni nak letak lagu Always be there, layan~

Sep 9, 2010

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri


Assalamualaikum. huhu, pejam celik pejam celik Ramadhan telah meninggalkan kita. Dan Syawal pon telah tiba. Ramadhan dirindui, Syawal diraikan. Anda sedih atau gembira? dua2? terpulang, hehe. Mesti ramai sudah yang join takbir raye kat rumah orang tadi termasuk aku.

Sep 8, 2010

Lagu Maher Zain - Palestine Will Be Free | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Sebelum ni aku baru je taruk lagu InsyaAllah by Maher Zain kat blog ni. Kali ni aku nak letak lagu Palestine Will Be Free pulak. Tadi kat tv semua dah tengok kat pengistiharan tarikh Hari Raya Aidil Fitri tahun 2010 yang jatuh pada hari jumaat ni. Jadi, dalam kita riang bergembira menyambut hari raya ni, kena ingat ade gak insan yang berduka. Save Palestin Free Gaza !!

Sep 7, 2010

Aku Dah Jumpa Lembu Cisdel !!!


Assalamualaikum. Ini adalah entry contest yang dianjurkan oleh Cisdel.com. Sesape nak join boleh pergi ke blog tersebut ye. Link Contestnye sini [KLIK]

Sep 6, 2010

Tadarus Al Quran 2010


Assalamualaikum. Just nak letak gambo kenangan ja. baru habis ahad lepas. huhu. Bawah ni gambo2 kenangan. Stop sini ye. hahaha.Assalamualaikum.

Sep 5, 2010

Jin Online Bahasa Melayu Versi Malaysia | Game keGilaan Aku Dahulu Kala


Assalamualaikum. Kali ni aku nak cerita kat korang tentang game yang aku gila- gila punya main time aku "kecik- kecik" dulu. Woi naim, takdak kerja ka, orang dok sibuk cerita pasal raya, ko jin online pulak, ahaha. Memang aku takdak kerja. Baikla, bagi aku game Jin Online ni memang game yang best di antara game- game online yang lain. Sebab apa aku kata lagutu? Sebab ni lah satu- satunya game online yang pernah aku main, wahaha.

Cuti Sudah Bermula | Selamat Bercuti!!


Assalamualaikum. Wops~! Aku rasa dah memang lambat untuk aku postkan berkenaan cuti sekolah ni, hehe. Memang dah lambat pon. Bukan apa, memang aku agak bz lew. Nak- nak je aku post pasal bende ni hari jumaat lepas. Tapi petang tu lepas balik sekolah kena siap2 pegi majlis khatam Al-Quran peringkat daerah. Balik malam. Hari sabtu pulak pagi tu kena siap2 pegi majlis khatam peringkat negeri plak kat Slim River. Balik malam a.K.a sekarang la. Baru je balik ni, huhu.