Oct 31, 2010

Mencari Identiti Blogger Yang Hilang


Assalamualaikum. Kemarin aku tak ingat bila, aku telah di tag oleh Afiz iaitu tuan blog MemoriSeorangMuda. Memori seseorang yang muda akan lebih menyerlah berbanding orang tua. Kalau orang tua punya memori mybe kurang menyerlah. Fuh~ Sudah lama tidak menjawab tag. Kali ni aku dengan penuh rasa bangga telah merajinkan diri untuk menjawab tag ini walaupun aku malas nak study coz esok nak exam.

Oct 30, 2010

Contest Terbaru, Menangi Hadiah Lumayan Bernilai RM110!


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali ni nak join contest dari farahwahida.com. Dulu ade join sekali contest yang die anjurkan. Contest kali ni nak join lagi, huhu.

Ok, Kelantan Juara Piala Malaysia 2010


Baikla, Kelantan menjuarai Piala Malaysia edisi 2010 buat kali pertama dalam sejarah bolasepak Kelantan. Tahniah diucapkan. Kepada yang sokong kelantan, boleh la menari2 depan penyokong negeri sembilan. Menari cukop, jangan betumbok, haha.

Siapa Juara Piala Malaysia 2010? Kelantan atau Negeri Sembilan?


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pelawanan yang sungguh sengit dan penuh debaran antara Negeri Sembilan dan Kelantan sedang beraksi di stadium aku pon tak tau. Nampak gaya macam kelantan ja yang menang. Sudah 2-1 setakat ni, papepon layan dulu~

Sapa Kata Kapel Haram Ha?


Assalamualaikum. Amacam, hot tak tajuk entry kali ini. Memang tumpuan remaja zaman sekarang, huhu. Dush3. Nak taw tak? Kapel mane ade haram, bez tak? Just tengok gambar kat bawah ni untuk jawapan segala kemushkilan, huhu.

Oct 25, 2010

Lagu Maher Zain - Allah Allah Kiya Karo (Ft Irfan Makki) | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pernah dengar lagu ni dop? Gerenti pernah. Syiok gak ow layan lagu ni, walaupun tak paham satu benda pon, huhu. Kalau hafal lirik lagi bez, boley jerit kuat- kuat nyanyi lagu ni, mesti orang tension punya, tu yang bez tu. Oukeyh, layan~

Oct 23, 2010

Aku Nak Motor!!


Assalamualaikum. Bila cukup ja umur 16 tahun, semua manusia kat malaysia da boleh amik lesen motor iaitu L & P. Tapi kalau yang tak cukup umur tu, naik motor selamber badak ja kat jalan raya, orang kata lesen "agung". Bila dah lama guna lesen agung, mesti maw buat lesen yang betul2 punya kalau da cukup umur. Termasuklah aku, tapi time aku tak dak lesen aku tak guna motor kat jalan raya ow, aku jalan belakang ja. Tu pon banyak kali jatuh tersungkoq.

9 Jenis Wanita Yang Ada Di Dalam Neraka


Assalamualaikum. Kaifahalukum? Saya sihat, he~ Moga- moga semua dikurniakan kesihatan yang baik baik saja. Kali ni nak share artikel yang saya dapat dari facebook. Artikel ini mengenai jenis- jenis wanita yang ada di dalam neraka. Semoga artikel ini dapat menjentik hati kita walau sedikit, dan renungkan!

Oct 22, 2010

Contest Review Blog Dauspozi.com


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Memandangkan aku tengah tak dak kerja, (padahal banyak) aku nak join contest review blog sehijau daun Dauspozi ni. Bukan sehijau daun la, ape- ape je janji blognye hijau. Baikla, bila bercakap tentang dauspozi? huu~ sape tak kenal, blogger terkenal beb even umor dia sebaya ngan aku, memang terbaik la. Jarang jumpa blogger sebaya ngan aku ni, dah la femes huhu.

Test Tulis Personal Entry About Kisah Hidupku Tengok, Boleh Ke Tak Ni? huhu

sapa taw ni logo ape? aku rembat kat google

Assalamualaikum semua. Kali ni aku nak post entry personal yang dah lame aku tak buat sejak berbulan yang lalu. Hah, kenapa aku tak post entry personal, yang mengisahkan cerita hidupku pada sesuatu hari. Saye pon tak taw la, rase cam pelik je. huhu. Tapi aku nak try buat jugak.

Oct 21, 2010

Lagu Maher Zain - Barak Allahu Lakuma / Barakallah | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Jom layan lagu Barakallah hulakuma by Maher Zain. Sebenarnya, aku tengah dalam minggu exam last year, huhu. Kemarin time sebelum ujian arab, uztazah masuk kelas ucap gudluck kat semua sebab ujian arab tu fisrt sekali. Pastu dia cakap, "kalau tak dapat jawab,naim, jawab barakallahhu lakuma" kami pun hua3. huhu. Ok, Lagu ni sesuai untuk mereka yang bakal melangsungkan perkahwinan macam kaknorhayati, ye tak? haha.

Oct 16, 2010

Cara Membuat Text Area


Assalamualaikum. Kali ni nak buat entry cara membuat text area dan untuk menjawab soalan yang dikemukakan oleh Kimmy Ai. Sebelum aku jawab soalan tu, nak cakap pasal text area ni, mesti ramai yang dah tahu. Tapi takpe, aku nak cakap gak, haha.

Cara Letak Laman Web Lain Dalam Blog dan Buat Bloglist Hidup Dalam Page


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua. Bertemu lagi kita dalam blog sesat kat tengah laut ni yang amat skema dan akan skema sepanjang masa. Memang tak bez kan skema2. Macam lalat ja lagi. Hari ni kite nak ajar korang cara letak laman web, blog, dan ape2 ye page ke dalam blog kita. haha. Kalau nak tengok demo boleh ke Page exchange link aku kat menu tu atau [klik sini] kalau malas, huhu.

Oct 14, 2010

Lagu Maher Zain - The Chosen One | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Today we continue our leason on "The Chosen One" about Maher Zain. Turn to page 126. huhu. Macam cikgu selalu cakap time nak mula belajar dalam kelas, hehe. Esok aku exam arab, mampos~ Btw, wish luck to me, haha. Satgi aku study. Sebelum tu nak tarok lagu ni dulu ye. Layanz~

Oct 11, 2010

Contest 1010 | Jom Jadi Follower Gadis Kampung


Assalamualaikum. Ni tengah tak de kerje tapi cari kerje. Sape nak aku tolong ape- ape ke? Tinggal pesanan kat kotak komen bawah ni. Tahun depan aku balas. haha. Takdela, aku ngah bz ni, banyak kejew, cewahh. huhu. Untuk entry ni aku nak join contest dari nukilangadiskampung.blogspot.com A.k.a Design Art Gadis Kampung. Contest ni telah di"invite" oleh penganjur sendiri melalui komen pada salah satu entry yang dilahirkan dalam blog ni.

Oct 9, 2010

Bila Kawan- Kawan dan Aku Buat Video


Assalamualaikum. Selamat pagi semua!~ Sihat? Mesti sihat. Kalau tak sihat pergi klinik. hoho. Hari ni nak share video yang kawan- kawan aku buat. Macam- macam ada~ Ade buat video tentang kelas, tentang palestin, kawan bla3. Tengok je video- video kat bawah ni. Untuk yang fes ni jom tengok dua orang budak gila dulu.

Lagu Maher Zain - Hold My Hand | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. halo semua, selamat pagi dan malam dan petang dan siang. Kali ni aku nak tarok lagu hold my hand by maher zain kat sini. Amboi~ Maher Zain datang Malaysia masuk rancangan "Nasi Lemak Kopi O" pulak, lucu ja aku tengok dia cakap melayu. huhu. Papepon dia memang smart gile. huhu. Baikla, layan~

Oct 8, 2010

Sapa Nak Duit Rm100 ?? Mai Sini Mai Sini! huhu


Assalamualaikum. Sekarang masih terkapai- kapai mencari idea nak share dalam blog ni, tapi masih belum ada. Daripada membiarkan blog kesayangan aku ni bersawang like reban ayam, alangkah indahnya kalau aku isikan masa lapang aku dengan menyertai contest- contest yang sedang berjalan, hehe.

Oct 6, 2010

Domain FREE untuk dimenangi!


Assalamualaikum.Wahhh!!! Dahlia dan iHosterz bergabung tenaga menyediakan Giveaway Special: Domain Percuma untuk blogger. Memang menarik! Semestinya saya turut serta, siapa takmau barang FREE beb!