Nov 28, 2010

Guna Shoutmix Balik La, haha!

Alamak anip! Ade name ko la! haha

Assalamualaikum. Ho ha hi. Tetiba aku rasa nak update blog ni dengan entry- entry yang tak berfaedah dan tak penting untuk di baca oleh sesiapa. Ulang suara, tak penting untuk dibaca, hehe. Macam entry sebelum ni, saja nak habaq yang aku nak tukar balik dari facebook ke shoutmix. Macam sengal la pulak aku ni, ngee~

Nov 24, 2010

Saya Menggunakan Facebook LiveStream Sebagai Kotak Jerit


Assalamualaikum. Yeah~ Akhirnya aku berjaya menggunakan Facebook Livestream sebagai ganti shoutmix yang sebelum ni aku pakai. Sekarang ni pon aku tengok ramai gak yang guna shout facebook ni, nampak smart la. Sebenarnya, da lama aku nak buat tapi khabar2 angin yang mengatakan benda ni melambatkan loading blog telah membatalkan niatku memasang natang ni.

Nov 23, 2010

Lagu Maher Zain - Ya Nabi Salam Alaika | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Rasanya dah lama aku tak letak lagu maher zain kat dalam blog ni, hoho. Aku nak letakan semua lagu maher zain kat blog ni sebelum menetap di asrama. Kenapa? Keyword. haha. Lupakan, sebenarnya takde la sumbang banyak sampai beduyun2, biasa- biasa saja. Baiklah, kali ni aku nak letak lagu Ya Nabi Salam Alayka by Maher Zain. Layan~

Nov 22, 2010

Bayar Hutang Dari Cahaya My Life, hehe


Assalamualaikum. Sekarang sampai hujung bulan 12 tiap- tiap pagi aku akan pergi tuisyen. Tadi yang first. Perh, memang bahagia la kan dapat tuisyen, rasa macam makan ais krim stabery. Tak payah la aku susah- susah nak sambung tidur sampai matahari tegak kat atas kepala, hoho. Sebelum ape- ape, sape yang nak exchange link dengan naim boleh ke [sini].

Nov 20, 2010

Kejap2! Jom Exchange Link Dengan Naim? Thank You :)


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entry kali ni aku tujukan khas dan special kepada semua blogger, huhu. Exchange link bermaksud bertukar- tukar link. Contohnya, "ko letak backlink blog aku dalam blog ko, aku letak backlink ke blog ko dalam blog aku". Actually banyak kebaikkan yang kita boleh dapat dari aktiviti exchange link ni.

Nov 19, 2010

Yahoo! Kite Dah Cuti! haha


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Aku nak merapu kejap, sila ignore. Hari ni (jumaat) ialah hari terakhir sesi persekolahan tahun 2010 bagi sekolah aku. Fuh, kalau tengok keadaan kat sekolah tadi, setiap kelas wajib mesti ada satu kamera. Tangkap sana, tangkap sini, kenangan akhir tahun la katakan, huhu. Pastu masuk facebook. ^^"

Nov 16, 2010

Salam Aidiladha Buat Semua


Assalamualaikum. Fes aku nak mintak maaf kat pembaca blog ni sebab tak update blog ni. Asyik- asyik ngadap post  lama je bila masuk blog ni. Takpela, bukan ade readers pon blog aku ni. Aku sorang je yang baca. So, aku mintak maaf kat aku, huhu. Sebenarnya, takde mood lah mau update ini blog.

Nov 12, 2010

First Giveaway From Cahayamylife


Assalamualaikum. Hari ini hari sabtu, saya suka hari sabtu. Kali ni aku nak join giveaway yang dianjurkan oleh Kak Hayati tuan lapangan terbang CahayaMyLife, huhu. Actually penganjur yang ajak join giveaway ni, tapi kalau dia tak ajak pun komfem aku join jugak. Giveaway ni adalah giveaway yang pertama dianjurkan oleh beliau. Jadi, jom kita ramai- ramai join, syarat pun semudah alip ba ta, hehe.

Nov 11, 2010

Belajar Dari Kesilapan


Assalamualaikum. Korang tahu tak dulu aku seorang yang sangat annoying plus tak boleh blah dan amat tak menyenangkan orang. Aku dulu seorang yang tak dapat nak terima pendapat orang. Sekali orang tegur je aku dah buat gaya menyampah, atau pun perli. Tapi nasib baik time tu aku syok sendiri je berblogging. Takde la nak nyusahkan orang nak sakitkan hati orang.

Nov 8, 2010

Malaysia Blogger United


Assalamualaikum. Sihat semua? Kalau sihat alhamdulillah, kalau tak sihat pon alhamdulillah. Pergi klinik beli ubat. Alang- alang otak aku tengah kering kontang takde idea nak update blog, aku nak promote satu fanpage untuk korang semua yang bergelar blogger.

Nov 7, 2010

Lagu Maher Zain - Subhana Allah (Ft Mesut Kurtis) | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Bertemu lagi di dalam segmen maher zain, hoho. Dalam entry ni aku nak letak lagu Subhanallah. Nothing i can say about this song. Aku jarang layan lagu ni, papepon jom layan kat bawah ni, huhu.

Nov 6, 2010

Isteri Penghibur Suami

rembat kat google pastu edit

Assalamualaikum. Helo2.. Apa yang korang gambarkan dengan ayat isteri penghibur suami? Cewah, budak sorang ni, tak tawu apa syok2 ja nak buat entry camni. Entry ni untuk santai- santai je. Nak share satu video yang  terjumpa kat bawah almari dalam facebook tadi. Nak tahu video apa jom layan kat bawah ni.

Nov 5, 2010

Cara Tukar Icon Favicon Blog Di Blogspot


Assalamualaikum. Kali ni aku nak buat tutorial tukar favicon blog dan tutorial ni khas untuk blogspot sahaja. Actually ade someone tanya kat fanpageku cara nak tukar icon favicon blog. So, nak buat la tuto untuk menjawab persoalan yang telah ditembak oleh beliau.

Nov 4, 2010

Happy Deepavali? - Islam Tak Boleh


Assalamualaikum. Kali ni nak kongsi satu artikel yang sahabat saya kongsikan kepada saya. Seperti yang anda semua tahu, perayaan Deepavali sedang di sambut oleh kaum yang beragama hindu dalam sekitar minggu ni. Persoalannya adakah kita di benarkan oleh agama yang mulia ini untuk saling betukar-tukar ucapan selamat dan saling bertukar hadiah kepada non-muslim ketika perayaan mereka? Atau memberi ucapan kepada yang muslim sendiri???

Dah Ada Profil Pic Untuk Fanpage! Tunggu Nak Pasang Ja Lagi


Assalamualaikum. Pagi tadi ade test jpj, so aku amat sedih kerana lulus, haha. Syukur Alhamdulillah. Berbalik kepada tajuk, aku nak ucap ribuan terima kasih kepada bro haru sebab telah membiarkan aku menikmati servis percuma beliau, hoho. Servis design profil pic fanpage.

Nov 3, 2010

Maw Jawab Tag Dari Fitrihadi.com


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Akhirnya, pada tanggal 2 November 2010 bersamaan hari selasa,  generasi ashabab fi Sabarian telah mengalami satu peristiwa yang amat bermakna dan dianggap sebagai satu kemerdekaan sebab habis dah exam last year, hoho. Oleh itu, mari kita menjerit menyorak kegembiraan! Tak payah, buat malu orang ja.