Jun 10, 2011

2 Tahun Yang Lalu


Assalamualaikum! hello u oll~! Im back! duk! (luku sebijik) Perh, berbulan- bulan tak blogging mai2 jadi budak gedik pulak kan? Takdelah, just a lawak bodoh. hoho. Ok, lahirnya entry ni bukanlah niat aku nak sambung blogging, dan jauh dalam sudut hati aku pun tak pernahnya tergerak untuk sambung blogging, tapi? mengapakah entry ini dilahirkan? Nothing lah, hanya selingan dalam memotivasikan diri aku untuk dunia realitiku.

Ok, satu lagi, just personal entry =) Kalau ada yang sudi baca tu, seribu keterima kasihan aku ucapkan. haha. Korang nak tau dop? Tadi aku terkejut beruang tengok dashboard blogger ni! Actually tak la terkejut sangat, saja nak mengamalkan gaya bahasa hiperbola dalam entry ni. Just kagum je. Lama tak login, bukak2 je, blogger dah berubah wajah. Dan malas nak selongkar lagi, tekan button new post terus, lepas SPM punggah. 

Oukeyh, tadi time tengah punggah2 mesej kat facebook dan membuang ape2 mesej yang patut, terjumpaklah aku dengan satu pesanan dari seorang abang senior ku. Pesanan tesebut dikirim pada 2 tahun yang lalu~ Iaitu selepas aku mendapat result PMR ku pada tahun 2009.

" assalamualaikum.
helo bro........amcam? ada puas hati ngan lu nyer result?trust me....pmr ni tak bapa penting pun....hg dapat 9a ka,8a ka ,7,6,5,4,3,2 atau 1, that all hanyalah sejarah lepas dan silam......... SPm 2 thn lagi ni itu lah misi yg paling BESAR! nak tau pasai pa? sbb itu lah yg hg akan kenang sampai bila2.tak percaya? atau saya sedang menipu anda? no......sbb sampai skunk aku menyesai , masa ku form 4 aku idop dalam khayalan.....result pmr aku yg 8a tu wat aku malas nak study, lepak n enjoy time form4. masuk ja form5 baru aku kalut nak study ni la,tu la n macam2.tapi alhamdulillah....SPM aku dapat orait la jugak.tapi ,pasai pa aku menyesal?nak tau? sbb aku telah sia2 kan aku nya masa form4.RELAx ,ENJOY yg cukup memusnahkan. sebab aku rasa ,ku bleh dapat result yg lagi GEMPAk klu aku rajin study masa awal2 start form 4 .aku mampu dapat result yg lebih URMM...... klu aku study sebagaimana cara aku bljr masa time ku tingkatan1-3.adakah aku tak bersyukur ngan result SPM ku? alhamdulillah aku tetap sungguh bersyukur. tapi sampai skunk aku masih terbayang aku nya SPM .....sbb.....target aku nak dapat 10A. anyway, why aku citer aku nya story ni kt hg??????? sbb aku nak hg jadikan tingkatan 4
sbgai satu permulaan utk meninggalkan suatu kenangan yg teramat manis, sepanjang hidup , kpd hg sendiri,mak dan ayah hg, dan org g berada di sekitar mu.study sungguh2 sejak dari tingkat 4 lagi.JGN nak tunggu form 5......INGAT! klu hg lupa pon ...........nt suatu masa apa yg aku kata ni kan kembali hg kenang. tak percaya? lu cuba sembang dgn abg habib ke,abg wan ka,abg pejai ka,atau abg kashah.......Spm sentiasa menjadi topik perbincangan kami. PMR? x dak benda pun utk kami kenangkan ngan PMR.but SPM.......tell you the truth that.. it leave us with the thounsand of memories....and deep history......papun tahniah n slmt berjaya......krm salam kat mak..... "

Habis. Mak aku mengajar dia addmate dulu time dia sekolah. Sebab tu dia suruh kirim salam. Hmm. Sekarang beliau dah hampir berjaya, on the way ke menara gading, hoho. Oversea kut. Alhamdulillah, tahniah brader Ahmad Naim Bin Pahim (nama pun naim gak). Itulah dia. Sungguhku terharu dengan pesanan ini. Cuma, aku dapat pesanan ni 2 tahun yang lalu. Time tu aku tak dapat berfikir secara waras lagi, gila2 sikit. PMR pun keputusan ala2 puding ceroi je.

And then, form 4. Seperti biasa, bak kata orang, form 4 adalah tahun untuk ber-honeymoon. Memang jadi sungguh dalam hidup aku. Tambah- tambah aku berulang dari rumah ke sekolah, tak tinggal kat asrama dah. Rasanya peratus aku study kat rumah berbanding facebook, blogging, makan, tidur dan aktiviti2 lain hanya 1.34% haha. Teruk gila. Takpe, aku bersyukur sebab bukan 0%.

Dan sehinggalah kini, Form 5 sudah. Kehidupan di asrama kembali. Alhamdulillah, sedikit demi sedikit pretasi semakin meningkat. Walaupun masih banyak lagi perkara yang perlu dikaver. Bersyukur kepadaNya kerana diberikan kesedaran kepadaku. Cuma sekarang perlukan semangat yang kuat, istiqamah yang berpanjangan. Walauapepun, terima kasih tak terhingga kepada mak abah, guru2, kawan2, saudara mara, yang memberi semangat dalam menggapai matlamat yang jitu, huk3. Terima kasih jugak kepada abang senior kat atas, walaupun baru tahun ni aku sedar, pesanan anda tetap memberi kesan. dan.. Kita sama ja..haha erk~ sorry na. Nanti mesti aku menyesal kerana kehidupan form4ku.

Oklah, aku harapkan doa yang terbaik dari korang semua =) Kepada kawan2, jangan cepat mengalah, kuat2! yang tak sedar lagi tu, cepat2 lah sedar! masih belum terlewat, even masa dah suntuk. Selagi SPM tak muncul, selagi tu lah kita masih berkesempatan untuk berusaha. Yang tinggal kat rumah tu, hari sekolah jangan on9 facebook, disiplinkan diri anda. And, nak mintak maaf kat semua kalau ada terasa hati dengan aku, maafkan aku yep. Sekian sahaja, terima kasih. Assalamualaikum.

ikhlaskan niatmu utk-NYA,pasti yg terbaik mengiringi anda

7 comments:

Ali ridha said...

naiktaraf la baru nampak cantik.mana boleh guna rupa klasik.blogspot pastikan berubah sebab nak bersaing dengan wordpress.

pauline said...

all the best bro.. =)

Hadi said...

gud luck :)

Anip™ said...

gud luck naim,,, =)

Hans said...

yups
form 4 bukan untuk honeymoon sebenarnya
aku sokong komen tu

p/s : Thanks Vote Hans :-)

Norhayati Rostam said...

Haha.
Akak takdonyo nak honeymoon form 4 tu.
Pasai ada SMA.
Mau tak study, kang dapat rosib, sia2 je la masuk skolah arab.

All the best Naim!
Bittaufiq wannajah.

p/s: Excited akak tengok nama Naim yang komen.
Wah!

PeJuAnG CinTa said...

http://pejuangcinta93.blogspot.com/2012/01/menjadi-diri-sendiri.html perlukah kekal menjadi diri sendiri ?