Dec 31, 2010

Realiti Atau Maya


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Harap- harap anda semua dalam keadaan yang sihat- sihat sahaja. Cuti sekolah korang apecer? (budak sekolah jela) Enjoy ke stady? huhu. Aku enjoy je, ntah ape- ape kan, dah la tahun depan SPM. Nasib baik la mak ayah hantar tuisyen, ada gak pengisian dalam cuti sekolah ni, kalau tidak hampehs~

Dec 30, 2010

Semua Lagu Maher Zain (Album Thank You Allah)


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Akhirnya aku akan mengeluarkan post yang terakhir tentang lagu maher zain mungkin. Korang pon dah naik jemu kan dengan entry maher zain, hik3. Takpe, Bak kata nash, bagus gak aku minat maher zain, dari minat lady gagak. Perh! Tak minat langsung sama itu lady =.= geli i~

Gempakz Siot Ini Blog!


Assalamualaikum. Korang sihat? Lama siot aku tak update blog ni. Tapi bulan ni entry paling terbanyak yang telah dilahirkan di blog ni, hoho. Yela, update selagi boleh. Tinggal berapa hari ja lagi aku akan meninggalkan alam maya ini sebelum aku masuk asrama. Sob2~

Dec 27, 2010

Lagu Maher Zain - Thank You Allah (Acoustic Version – Bonus Track) | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Bertemu lagi kita dalam sesi maher zain. Jemu la kan asyik entry maher zain je kan? kan kan? Takpe, janji rock, haha. Kali ni nak letak lagu Thank You Allah versi Acoustic. Ape tu? Serius aku pon tak tahu.  Ape- apepon jom layan!~

Dec 26, 2010

Tahniah Safee Sali Untuk Gol Pertama | Final Aff Suzuki Cup 2010

Goal!! Tahniah Safee Sali. Huh?? tak dan nak buat entry dah goal lagi satu. Sape yang bagi goal kedua ha? hah, goal lagi satu yang ketiga oleh Safee Sali lagi, haha. Memang hebat tahap $%^&! Superb arh Malaysia!! Mesti riuh rumah yang banyak lelaki tu. Agak- agak sapa yang menang? Malaysia atau Indonesia? haha. Harap Malaysia dapat score lagi, score banyak2! Yeah!
Update: Ok, keputusannya Malaysia Menang 3-0 dengan Indonesia.

Dec 24, 2010

Cara Paling Mudah Suggest Fan Page Kepada Semua Rakan | Facebook Toogle All


Assalamualaikum. Haritu aku ada post entry cara mudah suggest fan page kepada semua rakan kat blog ni kan? hoho. Tapi sekarang aku nak share satu cara yang paling mudah pulak kat korang. Yang ni lagi mudah tahap korek hidung, hoho. Tetapi, haa, ada tetapi, nak buat benda paling mudah ni kena guna extansion di google chrome. Oleh itu korang kena guna browser google chrome la ye.

Cara Membuat Gambar Berkualiti Tinggi Dalam Entry/ Posting


Assalamualaikum. Kali ni aku nak kongsi cara untuk kualitikan gambar dalam posting atau entry. Ilmu ini telah diturunkan oleh aizbatucampur. Tapi sekarang blog tu sudah tiada, aku pon tak sempat baca entry last dari aiz tu. Baik lah, bawah ni aku sertakan gambar contoh selepas dan sebelum gambar di setting. 

Kenapa Saya Suka Oh! Media Network


Assalamualaikum dan salam sejahtera! Kali ni aku nak join contest yang di anjurkan oleh pihak Oh! Media buat julung kalinya. Korang tak tahu apa itu Oh! Media? Pergi hentuk kepala kat bantal, mybe ada fail hilang dalam kepala korang time tidur, hoho. Takdela. Pergi Sini - Fanpage= Oh! Media, Blog= Ohmedia.my.

Dec 22, 2010

Lagu Maher Zain - Ya Nabi (Arabic Version – Bonus Track) | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Korang dah tengok entry ni? Entry ape? Tengok je la, haha. Macam biasa, entry Maher Zain. Kali ni aku nak letak lagu Ya Nabi (Arabic Version - Bonus Track). Semoga korang bergembira dengan lagu versi arab ni, hik3. Sebelum ni aku ada letak lagu ya nabi ni juga, tapi yang itu english version, yang ni arab punya. Layan~

Dec 21, 2010

Harga Tiket, Tempat Jual Dan Masa Kaunter Jualan Dibuka: FINAL AFF SUZUKI CUP 2010


Assalamualaikum. Sini aku nak letak lagi info berkenaan perlawanan Final Suzuki AFF 2010 (Malaysia Lawan Indonesia). Info ni diperoleh dari Hidup Adalah Anugerah tuan punya blog akumerpatiputih.blogspot.com. Terima kasih kepada beliau. Baiklah, read more!

Tarikh Dan Tempat Membeli Tiket Final AFF SUZUKI 2010 di Bukit Jalil


Assalamualaikum. Korang tahu tak tarikh dan tempat untuk membeli tiket final AFF Suzuki 2010 antara Malaysia Dan Indonesia yang akan berlangsung di stadium bukit jalil pada 26 disember nanti? Kalau korang tak tahu boleh la ke blog sorang kawan aku ni, sebab dia tahu segala benda pasal ni. Harap benda ni boleh membantu korang. [KLIK SINI] Thx Fizo Zain, hik3

Dec 20, 2010

Cara Mudah Suggest Fan Page Kepada Semua Rakan


Assalamualaikum. Korang ada fanpage? Tak kisah la fan page untuk blog korang ke, korang mesti suggest fanpage korang tu dekat rakan- rakan korang kan? Ataupun nak tolong fan page kawan ke. Kalau nak suggest kat semua rakan, lengoh kot tangan nak klik sorang- sorang kan? So, kepada yang tak tahu bagaimanakah cara mudah untuk suggest kepada semua rakan, boleh ikut tutorial ni.

Dec 19, 2010

Contest – Menangi Flash Header dari Ceym.Net

flash header contestflash header contestflash header contest
Assalamualaikum. Pertama sekali nak minta maaf sangat- sangat kepada semua sebab tak sempat nak balas kunjungan korang. Kalau aku ada masa aku bw ok. Baiklah, Korang suka tak header flash? Header flash? ape tu? alaa, yang boleh gerak- gerak tu. Gerak- gerak macam mana tu? Macam kat blog www.ayeemayam.com, hanspunyablog.blogspot.com, ceym.net, yanmieonline.com dll. Rasanya semua tahu kan.

Dec 18, 2010

Harimau Malaya Bakal Mengaum Di Bukit Jalil | Final Aff Suzuki 2010

sumber gambar : kallangroar.com 
Assalamualaikum. Good sejahtera everyone. Puas gila tengok malaysia vs vietnam kat hanoi tadi. Tengok penjaga gol malaysia tadi? Angle superb! Tabik ar Khairul Fahmi Cek Mat. Memang hebat la. Teringin aku nak jumpa dia. Pasal diorang test je dia tepis. perghh..!! memang aku kagum dengan beliau. Bukan aku nak cakap dia sorang je hebat, yang lain pon hebat gak.

Dec 15, 2010

Cara Mudah Untuk Kreatifkan Profile Facebook Interface Terbaru | Piccut.com


Assalamualaikum. Kali ni aku nak share benda baik punya dengan korang, info ni aku dapat dari daus, terima kasih banyak- banyak kepada beliau. Seperti yang kita sedia maklum, memang banyak rungutan pengguna facebook apabila facebook memperkenalkan interface terbaru untuk profile pengguna. Tak puas hati, menyesal, nampak tak kemas, susah nak guna, tak lawa.

Tingkatkan Trafik Blog Dengan Sistem Autopost Entry Terbaru Di Malaysia Blogger United !

google rembat

Assalamualaikum. Kali ni aku nak share dengan korang tentang pemberitahuan terbaru oleh Malaysia Blogger United. Entry ni 97.3% copy paste dari nota fanpage Malaysia Blogger United bagi memastikan tiada kesilapan info berlaku.

Dec 14, 2010

Jom Rembat Widget Pelawat Dari Gengblogger.com


Assalamualaikum. Sihat? Dah makan? Dah Mandi? Sihat? Korang suka guna gengblogger.com tak? Untuk yang belum tahu, kini gengblogger telah memperkenalkan satu widget yang menarik kepada pengguna gengblogger iaitu widget pelawat. Dengan widget ini, korang boleh memaparkan pelawat terkini ke blog korang dari pengguna Gengblogger.com.

Aku Gumbira! Menang Hadiah! Header Free Dari Designer Profesional!


Assalamualaikum. Hari ni saja dah berapa kali aku tersengeh kat depan laptop, nasib baik takde sapa yang usha. Cuma adik aku je cakap aku gila. Tapi ada jugak benda yang telah merosakkan kegembiraan aku ni. Antaranya ialah kerja sekolah yang masih dipostpone, haha. Takpa, ada banyak cara untuk selesaikan bende- bende yang merosakkan kegembiran aku ni. Kita abaikan.

Dec 13, 2010

Saya Menggunakan Foxyform.com Sebagai Contact Form Blog Saya


Assalamualaikum. Hai, nama saya naim, tapi orang panggil saya naim, selamat berkenalan. Kali ni aku nak cakap kat satu dunia yang baca blog ni bahawa aku menggunakan foxyform.com sebagai contact form untuk blog ini. Bagi aku, contact form ni agak penting dan perlu ada dalam blog atau website untuk memudahkan komunikasi antara pengunjung dengan admin.

Dec 12, 2010

Yied Pozi! Aku Nak Hadiah! haha


Assalamualaikum. Sila abaikan tajuk entry yang penuh dengan kerakusan nak hadiah free iklan kat blog yiedpozi tu, hoho. Aku sebenarnya dah lama rasa kagum sangat dengan si yied pozi ni. Korang pun mybe ada yang tahu kenapa aku kagum kan, umur baru 12 tahun fikiran gila matang. Ko matang ke yied? huhu.

Dec 10, 2010

Muslimah? Awas! 13 Aurat Yang Wajib Dijaga


Assalamualaikum. Dalam entry ni aku nak berkongsi artikel yang diperolehi dari internet yang mengenai 13 aurat yang perempuan perlu dijaga. Rasanya dah lama sangat aku tak kongsi artikel islam macam ni. Hmm. Semoga entry ni bermanfaat untuk golongan muslimah. Baiklah, 13 aurat yang wajib seseorang muslimah jaga ialah :

Dec 7, 2010

Lagu Maher Zain - Thank You Allah | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Selamat pagi semua. Sihat? Kalau tak sihat pergi klinik jumpa doktor, jangan jumpa dr rozmey pulak, beliau adalah pengarah dan bukannya doktor mengubat orang ye. Baiklah, macam biasa entry maher zain, kali ni aku nak letak lagu Thank You Allah, jom layan~

Dec 6, 2010

Google Chrome Extansion | Screen Capture & Webpage Screenshot. Cara Printscreen Web/ Blog


Assalamualaikum. Semalam aku ade punggah blog abang macho kita mrpiratz dan pakcik google,  lepas tu ade terjumpa beberapa chrome extension untuk browser google chrome yang agak menarik iaitu Screen Capture & Webpage Screenshot. Sebelum ni aku selalu tengok blogger buat tutorial Cara Print Screen penuh tapi untuk browser "Musang Berapi", jadi sape yang menggunakan google chrome boleh cuba extension ni.

Dec 5, 2010

Edit Foto Contest | Qaseh Dalia Adelia


Assalamualaikum. Sudah lama tak join contest ya, masa sangat mencemburuiku, huhu. Kali ni aku nak join contest yang dianjurkan oleh Kak Qaseh Dalia Adelia. Panjang sungguh nametu ye? takpe, just call Qaseh, kan? hee~ Contestnya sangat mudah dan best, sebab kita hanya perlu edit gambar, gambar ape? Ape2 pon boleh~ janji edit sendiri ye.

Dec 3, 2010

Kat Mana Tempat- Tempat Nak Ping Entry?


Assalamualaikum. Hari ni aku bangun awal dan tak sambung balik sebab semalam tidur awal. Sekian diari sabtuku, huhu. Kali ni aku nak senaraikan semua tempat yang penting untuk bloggers iaitu tempat- tempat nak ping entry. Bende ni memang penting untuk blogger, kerana ia kita boleh menyampaikan entry kita kepada orang ramai dengan pantas dan mudah, kerana ia kita boleh up trafik blog, memang cirit kalau ada yang kata takmau up trafik blog, huhu.

Dec 2, 2010

Liga Remaja Kreatif | Keputusan Dan Pemenang Pertandingan Mencipta Video


Assalamualaikum. Kini tibalah masa yang ditunggu- tunggu oleh peserta- peserta Pertandingan Membuat Video Liga Remaja Kreatif Anjuran SKMM iaitu keputusan dan senarai pemenang untuk pertandingan ini. Setelah menghabiskan secawan kopi dan sekeping biskut mayat sambil menilai, kami telah menentukan pemenang- pemenang bagi setiap negeri dan keputusannya adalah muktamad.

Banyak Betul Hutang!! Langsaikan ~

gambar rembat google pastu edit yang takde kena mengena ngan entry

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pejam celik pejam celik 23 setengah kali rupa- rupanya aku sekarang dah dalam 12 tahun 2010. Lebih kurang 30 hari sahaja lagi aku akan melangkah ke tahun 2011. Segala kerja tak siap lagi lorh! =.= Baiklah, ni entry award dan tag ye. Award sekali tag yang pertama dalam entry ni datangnya dari kak hayati tuan blog cahayamylife.blogspot.com dan award seterusnya dalam blog ni datangnya dari Shahrin Oppa.

Nov 28, 2010

Guna Shoutmix Balik La, haha!

Alamak anip! Ade name ko la! haha

Assalamualaikum. Ho ha hi. Tetiba aku rasa nak update blog ni dengan entry- entry yang tak berfaedah dan tak penting untuk di baca oleh sesiapa. Ulang suara, tak penting untuk dibaca, hehe. Macam entry sebelum ni, saja nak habaq yang aku nak tukar balik dari facebook ke shoutmix. Macam sengal la pulak aku ni, ngee~

Nov 24, 2010

Saya Menggunakan Facebook LiveStream Sebagai Kotak Jerit


Assalamualaikum. Yeah~ Akhirnya aku berjaya menggunakan Facebook Livestream sebagai ganti shoutmix yang sebelum ni aku pakai. Sekarang ni pon aku tengok ramai gak yang guna shout facebook ni, nampak smart la. Sebenarnya, da lama aku nak buat tapi khabar2 angin yang mengatakan benda ni melambatkan loading blog telah membatalkan niatku memasang natang ni.

Nov 23, 2010

Lagu Maher Zain - Ya Nabi Salam Alaika | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Rasanya dah lama aku tak letak lagu maher zain kat dalam blog ni, hoho. Aku nak letakan semua lagu maher zain kat blog ni sebelum menetap di asrama. Kenapa? Keyword. haha. Lupakan, sebenarnya takde la sumbang banyak sampai beduyun2, biasa- biasa saja. Baiklah, kali ni aku nak letak lagu Ya Nabi Salam Alayka by Maher Zain. Layan~

Nov 22, 2010

Bayar Hutang Dari Cahaya My Life, hehe


Assalamualaikum. Sekarang sampai hujung bulan 12 tiap- tiap pagi aku akan pergi tuisyen. Tadi yang first. Perh, memang bahagia la kan dapat tuisyen, rasa macam makan ais krim stabery. Tak payah la aku susah- susah nak sambung tidur sampai matahari tegak kat atas kepala, hoho. Sebelum ape- ape, sape yang nak exchange link dengan naim boleh ke [sini].

Nov 20, 2010

Kejap2! Jom Exchange Link Dengan Naim? Thank You :)


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entry kali ni aku tujukan khas dan special kepada semua blogger, huhu. Exchange link bermaksud bertukar- tukar link. Contohnya, "ko letak backlink blog aku dalam blog ko, aku letak backlink ke blog ko dalam blog aku". Actually banyak kebaikkan yang kita boleh dapat dari aktiviti exchange link ni.

Nov 19, 2010

Yahoo! Kite Dah Cuti! haha


Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Aku nak merapu kejap, sila ignore. Hari ni (jumaat) ialah hari terakhir sesi persekolahan tahun 2010 bagi sekolah aku. Fuh, kalau tengok keadaan kat sekolah tadi, setiap kelas wajib mesti ada satu kamera. Tangkap sana, tangkap sini, kenangan akhir tahun la katakan, huhu. Pastu masuk facebook. ^^"

Nov 16, 2010

Salam Aidiladha Buat Semua


Assalamualaikum. Fes aku nak mintak maaf kat pembaca blog ni sebab tak update blog ni. Asyik- asyik ngadap post  lama je bila masuk blog ni. Takpela, bukan ade readers pon blog aku ni. Aku sorang je yang baca. So, aku mintak maaf kat aku, huhu. Sebenarnya, takde mood lah mau update ini blog.

Nov 12, 2010

First Giveaway From Cahayamylife


Assalamualaikum. Hari ini hari sabtu, saya suka hari sabtu. Kali ni aku nak join giveaway yang dianjurkan oleh Kak Hayati tuan lapangan terbang CahayaMyLife, huhu. Actually penganjur yang ajak join giveaway ni, tapi kalau dia tak ajak pun komfem aku join jugak. Giveaway ni adalah giveaway yang pertama dianjurkan oleh beliau. Jadi, jom kita ramai- ramai join, syarat pun semudah alip ba ta, hehe.

Nov 11, 2010

Belajar Dari Kesilapan


Assalamualaikum. Korang tahu tak dulu aku seorang yang sangat annoying plus tak boleh blah dan amat tak menyenangkan orang. Aku dulu seorang yang tak dapat nak terima pendapat orang. Sekali orang tegur je aku dah buat gaya menyampah, atau pun perli. Tapi nasib baik time tu aku syok sendiri je berblogging. Takde la nak nyusahkan orang nak sakitkan hati orang.

Nov 8, 2010

Malaysia Blogger United


Assalamualaikum. Sihat semua? Kalau sihat alhamdulillah, kalau tak sihat pon alhamdulillah. Pergi klinik beli ubat. Alang- alang otak aku tengah kering kontang takde idea nak update blog, aku nak promote satu fanpage untuk korang semua yang bergelar blogger.

Nov 7, 2010

Lagu Maher Zain - Subhana Allah (Ft Mesut Kurtis) | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Bertemu lagi di dalam segmen maher zain, hoho. Dalam entry ni aku nak letak lagu Subhanallah. Nothing i can say about this song. Aku jarang layan lagu ni, papepon jom layan kat bawah ni, huhu.

Nov 6, 2010

Isteri Penghibur Suami

rembat kat google pastu edit

Assalamualaikum. Helo2.. Apa yang korang gambarkan dengan ayat isteri penghibur suami? Cewah, budak sorang ni, tak tawu apa syok2 ja nak buat entry camni. Entry ni untuk santai- santai je. Nak share satu video yang  terjumpa kat bawah almari dalam facebook tadi. Nak tahu video apa jom layan kat bawah ni.

Nov 5, 2010

Cara Tukar Icon Favicon Blog Di Blogspot


Assalamualaikum. Kali ni aku nak buat tutorial tukar favicon blog dan tutorial ni khas untuk blogspot sahaja. Actually ade someone tanya kat fanpageku cara nak tukar icon favicon blog. So, nak buat la tuto untuk menjawab persoalan yang telah ditembak oleh beliau.

Nov 4, 2010

Happy Deepavali? - Islam Tak Boleh


Assalamualaikum. Kali ni nak kongsi satu artikel yang sahabat saya kongsikan kepada saya. Seperti yang anda semua tahu, perayaan Deepavali sedang di sambut oleh kaum yang beragama hindu dalam sekitar minggu ni. Persoalannya adakah kita di benarkan oleh agama yang mulia ini untuk saling betukar-tukar ucapan selamat dan saling bertukar hadiah kepada non-muslim ketika perayaan mereka? Atau memberi ucapan kepada yang muslim sendiri???

Dah Ada Profil Pic Untuk Fanpage! Tunggu Nak Pasang Ja Lagi


Assalamualaikum. Pagi tadi ade test jpj, so aku amat sedih kerana lulus, haha. Syukur Alhamdulillah. Berbalik kepada tajuk, aku nak ucap ribuan terima kasih kepada bro haru sebab telah membiarkan aku menikmati servis percuma beliau, hoho. Servis design profil pic fanpage.

Nov 3, 2010

Maw Jawab Tag Dari Fitrihadi.com


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Akhirnya, pada tanggal 2 November 2010 bersamaan hari selasa,  generasi ashabab fi Sabarian telah mengalami satu peristiwa yang amat bermakna dan dianggap sebagai satu kemerdekaan sebab habis dah exam last year, hoho. Oleh itu, mari kita menjerit menyorak kegembiraan! Tak payah, buat malu orang ja.

Oct 31, 2010

Mencari Identiti Blogger Yang Hilang


Assalamualaikum. Kemarin aku tak ingat bila, aku telah di tag oleh Afiz iaitu tuan blog MemoriSeorangMuda. Memori seseorang yang muda akan lebih menyerlah berbanding orang tua. Kalau orang tua punya memori mybe kurang menyerlah. Fuh~ Sudah lama tidak menjawab tag. Kali ni aku dengan penuh rasa bangga telah merajinkan diri untuk menjawab tag ini walaupun aku malas nak study coz esok nak exam.

Oct 30, 2010

Contest Terbaru, Menangi Hadiah Lumayan Bernilai RM110!


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Kali ni nak join contest dari farahwahida.com. Dulu ade join sekali contest yang die anjurkan. Contest kali ni nak join lagi, huhu.

Ok, Kelantan Juara Piala Malaysia 2010


Baikla, Kelantan menjuarai Piala Malaysia edisi 2010 buat kali pertama dalam sejarah bolasepak Kelantan. Tahniah diucapkan. Kepada yang sokong kelantan, boleh la menari2 depan penyokong negeri sembilan. Menari cukop, jangan betumbok, haha.

Siapa Juara Piala Malaysia 2010? Kelantan atau Negeri Sembilan?


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Pelawanan yang sungguh sengit dan penuh debaran antara Negeri Sembilan dan Kelantan sedang beraksi di stadium aku pon tak tau. Nampak gaya macam kelantan ja yang menang. Sudah 2-1 setakat ni, papepon layan dulu~

Sapa Kata Kapel Haram Ha?


Assalamualaikum. Amacam, hot tak tajuk entry kali ini. Memang tumpuan remaja zaman sekarang, huhu. Dush3. Nak taw tak? Kapel mane ade haram, bez tak? Just tengok gambar kat bawah ni untuk jawapan segala kemushkilan, huhu.