Jan 29, 2010

Penghinaan Islam didalam permainan Video

'Video Game' atau dalam Bahasa Melayu 'Permainan Video' makin mejadi kegilaan ramai kanak kanak dan remaja terutamanya seperti aq...permainan video PC, PS2 dan PS3,XBox dan bermacam macam lagi.Tapi tahukah anda ada terdapat permainan video yang secara secara terang-terangan menghina Islam??


Berhati-hati dengan permainan2 ini!!! Benarlah firman Allah:

Orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan senang kepada kamu hingga kamu mengikuti agama mereka. Katakanlah: "Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang benar)". Dan sesungguhnya jika kamu mengikuti kemahuan mereka setelah pengetahuan datang kepadamu, maka Allah tidak lagi menjadi pelindung dan penolong bagimu.

( Suratul Baqarah : ayat 120 )




unt0k pengetahuan korang,game kt ats ni adalah salah sat0o my favorite game...
tpi skunk ni x men da...x caya sdah... :P
satu adegan dalam game tersebut dipaparkan pintu kaabah sebagai pintu yg
menghubungkan di antara dunia syaitan dan dunia nyata... dan yang membukakan
pintu tersebut adalah character c.g.i. yg telah menyerahkan diri pada kuasa ilmu
hitam yg sememangnya islam melarang amalan itu

ayat character c.g.i. itu ada membaca ayat... klau tak silap lebih kurang begini
permulaannya...

" wahai pintu yang menghubungkan dunia kegelapan"
[dalam bahasa inggeris]

dan character itu membaca ayat itu didalam kitab yang dipegangnya... klau tak
silap kitab bible... pasal di akhir scene character tersebut ada menyebut 7 ayat
kemusnahan yg tercatit didalam bible...

Tujuh ayat kemusnahan dlm Bible:
1) Wrath ( Murka )
2) Sloth ( Kemalasan )
3) Lust ( Nafsu )
4) Gluttony ( Kerakusan )
5) Greed ( Ketamakan )
6) Pride ( Kebanggaan )
7) Envy ( Iri Hati )

Gambar pintu Kaabah yang sebenar dan bandingkan gambarnya di dalam permainan ini...


Perhatikan gamba dibawah ini

Pintu Kaabah:






Helah Penghinaan:











Bukti:


Devil May Cry 3 : Penghinaan Pintu Kaaba


Berikut adalah Comment org dengan Si Upload di Youtube.com ;


Narupan18:

they open kaaba door?
Kaaba is holy
Allah will push them to Hell in the Last Day
I am Muslimes...

Terjemahan Narupan18 :

Mereka buka Pintu Kaaba?
Kaaba ini suci
Allah akan mencampakkan Mereka(yang mencipta permainan ini) ke dalam Neraka pada Hari Terakhir (kebangkitan)
Aku adalah Beragama Islam


rocketboy2011
(si Upload):

Its a flippin game retard.
allah aint guna do shit.


Terjemahan Rocketboy2011 :

Ini merupakan permainan ciptaan Filipina yang terbantut.
Allah tidak akan menggunakan kesialan.

Wallahualam


6 comments:

myrol92 said...

jadi marilah kita sama2 tegakkan agama islam.....yg dah tau tu berhentilah.....

AnWaRnAiM said...

bt0l2...

mr loverbox said...

benda nie..dah lama dah..cuma ramai org yg xperasan je..ada yg perasan..tapi buat xtahu..game nie pun entah hapa2...

Blog Surau Al Amin Shah Alam Seksyen 18 بلوڬ سوراوالأمين شاه عالم سيكشن ١٨ said...

eh...macam familiar je game ni..dapart kat mane ?haha

AnWaRnAiM said...

kat bl0g org len...tpi org tu dpt dri k0..hu3

Anonymous said...

kena cipta permainan video perang islamik pulak utk mempengaruhi remaja dan belia islam supaya cinta akan mati syahid,ini jihad propaganda