Mar 29, 2010

Kentutlah merata-rata dan ingatlah orang yang tersayang

Assalamualaikum.Jangan tanya macam2 kat aku lepas baca post ni.Aku dapat dari email,ada orang sent,ho3.Ada banyak lagi email yang diterima tetapi masih belum di'post'kan diblog aqnaim ini,nanti kalau aku rajin aku 'post'kan oke.Baca dan hayati.

WASHINGTON : Ia mungkin melucukan dan dianggap tidak
masuk akal tetapi pegawai kesihatan persekutuan Amerika Syarikat
(AS) dijangka segera mengeluarkan laporan yang memberi amaran kepada umum mengenai
faedah kentut.

"Kentut, jika kerap dihidu boleh menyembuhkan perbagai penyakit berbahaya seperti sakit kepala, gangguan pada mata, emfisema, lelah, bronkitis sakit jantung dan lain lain”

"Setiap tahun, kira-kira 130,000 rakyat AS telah pulih daripada pelbagai penyakit disebabkan menghidu kentut dan ramai lagi berasa lega daripada penyakit serius kerana terlalu lama terdedah kepada keadaan itu," kata seorang doktor yang bertugas dengan Pusat Kawalan Penyakit (CDC) AS.

Katanya, orang ramai mesti menyedari menghidu kentut sebenarnya menabah khasiat untuk kesihatan orang lain.

Menurut laporan yang akan dikeluarkan CDC, setiap tahun kentut mempulihkan 800 kes serangan jantung, 250 kes angin ahmar,30,000 lelah dan 50,000 kes sakit telinga. Disebabkan masalah makanan tidak teratur, kini ramai rakyat Amerika menghidap kembung perut. Menurut laporan itu, purata penduduk AS kentut 14 hingga 23 kali sehari.

Moral of the story : Kentutlah merata-rata tempat Ingatlah orang-orang yang tersayang!!
Hah,aku tak taw aku tak taw,wallahualam..ho3

12 comments:

Nyze The PumpkinBee said...

sesungguhnya yang dibuang boleh diguna balik...
>____<

AnWaRnAiM said...

ho3..pndai ko..he3..kitar semula amalan mulia

Cik Mirara said...

haha.
kelakar la.
hmm, lps ni kwn ngn org yg rjin kentut la ea???
hahaaaaaa.

AnWaRnAiM said...

he3..law nak ksihatan yg sgt shat kawan ngn org yg ska kentut kat muka orang...kah3

rossoneri said...

hahahahahhaa macam2 je

farhana said...

Hahaha..
nice entry lah..
xsangka..xsangka =P

Kery said...

huhu...entri pengotor tapi berkhasiat..hehe

AnWaRnAiM said...

rossoneri: hek3 XD

AnWaRnAiM said...

farhana: hu3..nice sekali

AnWaRnAiM said...

kery: entry pngtor..ho3

YobSumo said...

patut ar masuk blog ni tros terkentut.

huda said...

seronok neh..dpt permit kentut merata
wahahahaha