Mar 31, 2010

Jangan minum coca-cola/pepsi Dan Mentos Sekali Gus

Assalamualaikum.Sumber : Email fr0m my ibu.Seorang budak di Brazil mati selepas makan mentos dan air coca-cola sekali gus.Setahun yang lalu,kes ini berlaku juga pada seorang budak lelaki di Brazil.Jadi,kes ini pun disiasat mengapa ia berlaku.Eksperimen pencampuran antara mentos dan coca-cola dijalankan.Aku nasihatkan korang hati2la makan mentos dengan air cola-cola ni.Lagipun tak baik untuk kesihatan.Jom tengok projek baik punya nie..







Bayang kan botol tu perut korang,esh3.Mentos dan coca-cola atau pepsi ni memang popular kan,jadi tolong informkan kat sapa2 je yang korang tahu kalau taknak perkara yang tak sepatutnya berlaku,ataupun minuman ape2 la yang bergas kuat kan.Nasihat kat budak2,dah la perut kecik,buat benda ni habih pecah perut,naya ja.ha3,ok,undur diri,harap bermanfaat untuk kita semua.Sekian,Wsalam...

32 comments:

philosophy said...

nape gambar x de?

AnWaRnAiM said...

sory2...

ema.razali said...

huhhu . mak ema pun tak kasi kalau ema makan mentos + coke at the same time :)

✿bieyra dhamira✿ said...

huhu..klu aku,mmg xska air gas..hehe

Nyze The PumpkinBee said...

terima kasih for the info...
^___^

Wanita Itu said...

wooohooo..
gilos....
mmg tak minum air bergas..
nasib baik kan hee...

wardatussofia said...

haa..sah kene smpaikan info ni.sebelum perut semue meletup cm bom atom bom nagasaki n hirosyima kat jepun dulu..hehe
thanks kawan.good info..keep it up

[[iidyLL_iceneSS]] said...

sgt xsuke air bergas..
so xde r risau sgt if mkn mentos..addicted kat mentos..huhu

beben sy wat hal..xkuar shoutbox..
so dropby cni jer k..hihihi

Alyssa Villamor said...

haha pernah makan mentos skali dgn minum coke,
tapi tak la jadi smpai ginie,
mungkin sbb minum coke sikit2 je kot..

From The News said...

pernah try buat..memang meletop!

AnWaRnAiM said...

ema: hu3..bguss

AnWaRnAiM said...

amira: sye ske jew,,,ekekek..tpi jrg mnum la..

AnWaRnAiM said...

pumpkins: same2 :)

AnWaRnAiM said...

wanita : ha3...elok la tu..hu3

AnWaRnAiM said...

wardatussofia: ha3..btoi2...sebelum ada mulut yang jadi roket..ha3

AnWaRnAiM said...

[[iidyLL_iceneSS]] :xpe2...kt sini lg bgos..hu2

AnWaRnAiM said...

Alysa : cara bwat salah kot..telan sebijik mentos tu[x yah kunyah] minum air baru jadi apa2..ha3

AnWaRnAiM said...

FTM : hu3...tringin nk try la plak..hek3

pak long said...

salam...
ayo-yo...itu macam kan maca....kasi takut saja mau minum..

Fakhrur Razi said...

uish dasyat tol
ak ttaw pasai bnder nih
hahahaha.. bole cobe wat xpermnt ;D

Cik Mirara said...

huhu.
akak pn nk wt experiment nih.
haha.
nk join??
hehe.

Zue said...

nak buat experiment malam nie jugak hahhaa

belalang hijau said...

pernah dapat email nih awal tahun lepas kalau x silap...

tp x prnh experimen pulakk..
rase mcm tipu...

tp kalau ade d sini yang dah buat experimen nih, g tau result kat belalang ekk...

:-)

rossoneri said...

fuh!..kalau nak minum gak, minum air coke tu je, jgn campur dgn apa2 la jawabnye

AnWaRnAiM said...

@paklong,hu3...x pyah mnum law takot..baek untuk kesihatan..ha3

@Razi,hu3..buat la..tangkap gambaq..leh share..ha3

@kak mira,jom buat jom..ha3

@zue,silakan.. :)

@belalang,hu3..no komen

@rossoneri,yep..

abcmilo said...

waaaaahhh...

keklapiscoklat said...

penah tgk gak ujikaji nieh dulu... iskkk tak leh imagine kalau tu perut kita... habis berterabus la isi perut jawabnya

AnWaRnAiM said...

tu la...naya no..hu3

Hayat Ayyad said...

Kalau makan dulu mentos before drink pepsi same ke??pepsi pon ke??bkn coca cola je ke??omg my friend was just do it a few minutes ago...pls answer

Hayat Ayyad said...

Kalau makan dulu mentos before drink pepsi same ke??pepsi pon ke??bkn coca cola je ke??omg my friend was just do it a few minutes ago...pls answer

Hayat Ayyad said...

Kalau makan dulu mentos before drink pepsi same ke??pepsi pon ke??bkn coca cola je ke??omg my friend was just do it a few minutes ago...pls answer

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ