Aug 30, 2010

Selamat Menyambut Hari Kemerdekaan Kali Ke- 53


Assalamualaikum. Sihat? Puasa Ok? Fuh~ Ramadhan kali ni aku rasa macam sekejap ja berlalu. Tengok- tengok berapa hari ja lagi nak raya. Tahun depan SPM. Then masuk U, pastu kerja, kawin, dapat anak. haha! Gile ko naim. Raya memang best, tapi kalau pikir puasa dah nak habis, rasa tak besh pulak la. Yela, Bulan Ramadhan kan banyak kelebihannya, huhu.

Ini adalah entry aku yang terakhir dalam bulan ogos iaitu lapan,haha. So, pada hari terakhir bulan Ogos ialah 31 haribulan. Dan 31 haribulan ialah hari Kemerdekaan! wuh0o!~ Merdeka! Di kesempatan yang terbuka luas bak bunga mekar ini, aku mengucapkan Selamat menyambut hari kemerdekaan kali yang ke 53 kepada semua rakyat Malaysia! Walaupun tak berapa nak meriah, yela.. Merdeka dalam bulan puasa, lagi- lagi dah nak raya. Mesti orang lagi sibuk buat persediaan untuk hari raya. Tapi, walaubagaimanapun tetap ada kemeriahannya.

Baiklah~ Ada orang tanya " sambut merdeka camne semalam? " haha, pukul 9 malam tadi ada krisis yang ngerii. Lalu aku hanya terbaring di atas katil dan online. Then tertido depan laptop. Korang sambut camne erk semalam? Main bunga api? pasang meriam? menjerit Merdeka3!? menari? Konvoi?? or same je cam aku? he3

Ok, selamat menyambut hari kemerdekaan ini dengan meriah dan gumbira. Bersyukur kerana hidup dalam keadaan merdeka dan berbangga dengan pejuang2 yang telah memerdekakan negara kita. Jangan merempit. Main mercun baik2 ye. haha. selamat berbuka. Assalamualaikum.
Dauspozi.com-Korang ada akaun twitter?, jangan lupa tweet menggunakan hashtag #Merdeka53 supaya hashtag tersebut masuk ke 'Trending Topics' di Twitter.com. Sekarang ni pun ramai blogger duk kecoh tweet sambil sertakan #Merdeka53.
Follow twitter aku weyh!! dah lama buat tapi macam tak dak function ja. Sikit ja followers. Tak best la. Jom tweet2! ngee~ [klik]

18 comments:

Malwanaz said...

camner la kau leh jatuh motor ni.. kau ok x nih? tuptaptuptap dah stat blogwalking balik.hehe

Amir Izzat said...

salam..

selamat hari merdeka!

haha...ngeri? kes apa bro?

hurm..aku sambut cam ko je...ak tertido..terbangun kol 12.30..then wat ucapan kt blog..haha.... itu je...

AnWaRnAiM said...

@Malwanaz
Dok bawak tiba2 kereta belok masuk petronas. Aku brek ar. mengejut kot then jatuh. Time jatuh tu aku dapat rasakan kepala aku teseret kat tar. ARH! ngerriiii~ tapi aq ok jew..hehe..
hati2 blogwalking tu...ngee

AnWaRnAiM said...

@Amir Izzat
wsalam..
salam merdeka juga!
kes..bace komen aq kt atas tu..huhu
yeah~ kita geng..haha..baik la..

kakna said...

salam merdeka.. my 1st comment here i guess.. "tahun depan SPM. Then masuk U, pastu kerja, kawin, dapat anak. haha! Gile ko naim".. no, kamu x giler dek.. its normal n funny.. salam perkenalan

AnWaRnAiM said...

@kakna
hehe..normal n funny erk...salam perkenalan juga ^__^

Norhayati Rostam said...

uit, malam raya ni main bunga api ke?
erm..ke tak layan bunga api dah.
mercun bola pun dah tak power sangat en.
hahaha.

AnWaRnAiM said...

@Norhayati Rostam
uit..malam raya x men bunga api aeh..
mercun bola pon x..
maen bom tgn...hehe..akk maen ape? mercun pop ke? huhu

Norhayati Rostam said...

haha..
mercun pop akak takut.
meriam buluh baru berani.
lalala~

Affan Ruslan said...

Salam bro.
hoho.
aku baru tau pasal trending topics tu.
thanks bro!

patut lah aku tgk org buat hash tu

AnWaRnAiM said...

@Norhayati Rostam
huiyoo..hebatnye akk..nak join gak..hehe

AnWaRnAiM said...

@Affan Ruslan
Wsalam..
huhu..
no hal der...same2 ^__^

Norhayati Rostam said...

@AnWaRnAiM
boleh2. jom!!
kite serang sama itu musuh haa

hans said...

da nak raya dah pun

P/S : Review Film : Step Up 3D Memang Gempak! Kalau Boleh Nak Tengok Lagi 4 Kali!

AnWaRnAiM said...

@Norhayati Rostam
huhu..jom~!

AnWaRnAiM said...

@hans
awei lagi..huhu

hans said...

xawal mana dah
berapa hari ja lagi

P/S : Nak Buat Kejutan Tapi Tiba - Tiba....Hahaha!

AnWaRnAiM said...

@hans
ye x ye jgak..huhu