Jul 10, 2010

10 Remaja Terkaya Di Dunia 2010


Assalamualaikum, hari ni aku nak kongsikan informasi tentang 10 remaja terkaya di dunia yang aku dapat di Warta Warga tetapi tidak ditayangkan pengenalan tentang diri mereka sebab aku pon tak tahu. Baiklah, mari kita lihat list di bawah.


1) Mark Zuckerberg (24)
Pengasas Facebook yang memiliki kekayaan sebesar $700 Milion





2) Joe Hewitt dan David Hyatt (23)
Pengasas Mozilla Firefox yang memiliki kekayaan sebesar $120 Milion





3) Alexander Levin (24)
Pengasas Image Shack yang memiliki kekayaan sebesar $56 Milion









4) Sean Belnick (21)
Pengasas Biz Chair Memiliki kekayaan sebesar $42 Milion








5) Matt Mullenweg (24)
Pengasas Wordpress yang memiliki kekayaan sebesar $40 Milion









6) Aodhan Cullen (25)
Pengasas Stat Counter yang memiliki kekayaan sebesar $25 Milion






7) Robert Small (24)
Pengasas Miniclip yang memiliki kekayaan sebesar $23 Milion









8) Ryan Block (25)
Pengasas Engadget yang memiliki kekayaan sebesar $20 Milion






9) Matt Mickiewicz (24)
Pendiri Sitepoint yang memiliki kekayaan sebesar $18 Milion









10) Rishi Kacker dan Matt Pouker (25)
Pengasas Voltage yang memiliki kekayaan sebesar $12 Milion









11) Anwar Naim (16)
Pengasas blog AQ NaiM yang memiliki wang sebanyak dua ringgit lima kupang selepas membeli minyak rambut code10 di kedai Haji Zaini









Oh yeah, mereka diatas ni memang sudah hidup mewah dan selesa sekarang ni kecuali sorang tu. So, sapa nak jadi macam diorang kat atas ni kecuali sorang tu ciptalah atau buat sesuatu yang baru dan hebat lagi bertamadun, sekian, Terima Kasih ^__^ Assalamualaikum..

65 comments:

saya_arief said...

yang nombo 11 tuh aku minat..
idola ku.
haha..

kurawk said...

wohoo yang last tuh aku nak mintak blanje sirap bandung boleh???
hahhaa

Umie Nadhirah said...

Siap buat kedai Haji Zaini X) HAHA!

mryesterday said...

sangat tak bler blah yang no 11 tu huhuh

naz said...

haha yang no11 tu lah yang kasi kaya no1

Norhayati Rostam said...

naim kreatif.kalau digilap lagi, tak mustahil leh jadi macam Joe Hewitt, David Hyatt, and Matt Mullenweg.
Nothing possible.

nota kaki:no 11 tu hensem gak eh. :)

Amir Izzat said...

hahahha...yang number 11 tue aku macam kenal laa..Smart jugak budak itu..Siapakah geranganya? Haha... memang kaya lah diaorang nie..remaja lagi ke? hurm..

cheximm said...

bangga bila nombor 11 tu la satu2nya rakyat mesia
tapi, pelik pulak sebab beliau tak glemer

AnWaRnAiM said...

@saya_arief
hahaha...jgan2..dy xleh dbuat idoa...rosak...he3

AnWaRnAiM said...

@kurawk

ahaha...ckup2 untuk 2 orang..jom kita pg..he2

AnWaRnAiM said...

@Umie Nadhirah

hu3...kdai runcit haji zaini

AnWaRnAiM said...

@mryesterday
uhuhu..mmg x leh blah ar dy tu

AnWaRnAiM said...

@naz
xmaw la...segan...h03

AnWaRnAiM said...

@Norhayati Rostam
oho...sungguh indahnya hari berlalu klaw jadi cmtu...ehe~

blasan notakaki: kak norhayati tu pon ensem gak..he3!~

AnWaRnAiM said...

@Amir Izzat
anwar naim gerangan nya...ta kenai tak kenai..hu3
web tu cakap dyorng remaja lg..agak2 btoi kot...hu2

AnWaRnAiM said...

ho3..no 11 tu menyesat datang melelong ke sini..mmg tak lyak msok sni..he2

iqbalsyarie said...

hahahahaah..tak boelh blah!terkejut aku...tgh syok tengok harta,tbe tgok no 11 terus ketawa.hahahaa..aduyai~takpe...biar tak kaya harta sgt,yg penting kaya akhlak..bukannya mati nak bawak harta,tapi mati kena bawak pahala.kan?

Latest post:Menarik!Kisah pemabuk bersolat

AnWaRnAiM said...

hu3 saje bagi orang sengeh..
yep...betul3
kita mati x bwak harta..
pahala yg kta nk bwak.. ^__^

krole said...

hahahah...pcah prut bro ngeee....

Eyl said...

wakak! lawak post ko ni yang last ut. aku igtkan sape :p

btw, salam kenal, link exchange boleh? dh add link blog bro kat sana :)

AnWaRnAiM said...

@krole
ahaha..kritikal tu..ngee~

AnWaRnAiM said...

@Eyl

uhuhu...
ok..
salam kenal jgak..
hu3
da beres..^__^

zida said...

HAHAH budak yang kesebelas tu tak boleh belah. Macam desperate gila jekk =P

Norhayati Rostam said...

hurm..ni kes perli ke?
hee~

unwanted said...

hahaha.
igt jutawan mana la no 11 tu tadi.:)

Fakhrur Razi said...

apa rahsia kau jdik terkaya nih
hahaha

Edy Ramanov said...

wah, naim pun dh anwar pun dh masuk list. salute ckit.
Blog Edy Dah Umur 3 Tahun!

AnWaRnAiM said...

@zida

ho3 ..git0o erk

AnWaRnAiM said...

@Norhayati Rostam

he3..grau jew~~

AnWaRnAiM said...

@unwanted

ha3...bkan jutawan bdak tu..

AnWaRnAiM said...

@Fakhrur Razi
ahahha...XP

AnWaRnAiM said...

@Edy Ramanov

hehehe..^__^

Amir Izzat said...

tapi kan...Naim ar terkaya kat sini...hahaha... ak rasa diorang dah besor nie..tak apa lah..yg no 11 tue akan menyusul jadi kaya kelak..amiin...

ahaks...

AnWaRnAiM said...

@Amir Izzat
ohooho..tula..da beso kot..hu2
amin..tq..hg pon sama..ha3

pikaka said...

bukan main lagi ye no 11 tu ehehe

Matt said...

wow!! dah la ensem, 'kaya' plak tu!!
mesti ramai awek sangkut dgn hang nih haha :P

Matt said...

yg penting skalik, ade 3 org 'Matt' kat situ, aku bakal top 11 seterusnya muahahaha :P

.sweet-ants. said...

hahaa serius je pcaya yg no.11 tu
dlm ati ckp 'wah ade jgk ank melayu kaya sbb intnt'

rupenyer... =))

hans said...

dalam banyak2 tu
paling aku kagum dengan no 11 tu
hahaha

AiZ said...

no 11 tu memang jadi insp[irasi aku .. hahaha ^__^ ajarlah camne leh dapat 2 hinggit 5 kupang tu.. haha




Aiz latest entry
Blogger jenis apakah kamu? PENIPU?
Original waka waka bukan shakira la
Negara millionaire yang miskin



ingin buat link seperti ini juga? Klik disini

kakna said...

no 11 terkeluar tjuk kot.. 10 terkaye jer..he2

RedBoy said...

nak juga naim ajar redboy mcm mana nk dpt 2 hinggit 5 kupang tu.. gila kaya.. woha..

Aidi-Safuan said...

kata 10 jer. tapi kenapa ada sampai 11? :P

jack said...

lor igt anwar naim nombor 1...ekeke

EDDY DY said...

muda2 semua pengasas di atas tu...pengasas yang ke 11 mungkin paling muda....

Norhayati Rostam said...

sebab yang 11 tu bakal menggantikan kesemua sepuluh di atas tu.
hee~

hans said...

bila nak update entry baru ni budak no 11 terkaya
ehehehe

p/s : Review Film : Mantra Filem Seram Paling Terbaik Keluaran Metrowealth?

AnWaRnAiM said...

@pikaka,
ehehe...

@matt,
ahahaha, x dak aeh..
ho2, btol2..smpai 3 org matt kt situ no, mudah-mudahan..amin.he~

@.sweet-ants.,
rupanya...2 rggit 5 kupang...ha3

@hans,
hu~ x sngka x sngka..ha3

@Aiz,
mudah...mintak det kat mak 2 rggit 5 kupang...hu3

@kakna,
dia nak jugak..hu3

@redboy,
ho2 2.50 nk dpt mdah ja an..

@Aidi,
ha..tu kaknorhayati dah jwb kn..he2

@jack,
ehehe..

@eddy,
haoh..dia...16 taon an..

@kaknorhayati,
he3 rjin kak jwbkn..tq~ ^__^

@hans,
oit..on the way on the way~~

@jura said...

yg last tu pling kaya ak tgok..haha..kaya dgn budi bahasa lah..

Norhayati Rostam said...

hehe..ngah rajin kot.
hee~

AnWaRnAiM said...

@@jura

owh...he3...thx..

AnWaRnAiM said...

@Norhayati Rostam

kot? ha3

Fitrihadi.com said...

perghh smart ar yang last tu..ini yang bersemangat ni hehe :p


- - -
Mcdonald’s GCB Burger Terbaru!!!

AnWaRnAiM said...

@Fitrihadi.com

smangat ape tu..ha3

cybernetic88 said...

okae smpai 10 je aku bce. 11 tu bakal la kowt. haha. ceh smngt ko ye :P. mke hnsem bgus2. bkal jutawan muda. congrat. simpn la duit tu. ahhaa :P

AnWaRnAiM said...

@cybernetic88
kah3 iye2..

wardatussofia said...

pandainya hg bt lawak naim..hu3

AnWaRnAiM said...

@wardatussofia
hg bru bca ka bnda ni..hu3

hazarimi ♥ said...

pelan2 kayuh.
inshaAllah boleh =)
di mana Melayu di situ kalau bukan anda.

maisyah said...

hahaha..
nice..semangat tinggi..kena diikuti dengan kepakaran yang tinggi..
mana tahu ada anak melayu yang mencapainya..wah..sedekah2la pada yg susah d luar sana kan.. ;P

AnWaRnAiM said...

@hazarimi ♥
ya btol..mari kita sama2 berusaha...he3

AnWaRnAiM said...

@maisyah
yep..btul3..tma kseh ya..mari sma2 realisasikan..waka2..:)

Anip™ said...

huhu~ yg no 11 tu x thn..banyak eh duit ko~ahah

Anwar Naim said...

@Anip™
ahaha..perli nmpk..

Unknown said...

網頁設計 網路行銷 關鍵字廣告 關鍵字行銷 餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 長灘島 長灘島旅遊 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 婚禮顧問 婚禮顧問 水晶 花蓮民宿 血糖機 血壓計 洗鼻器 熱敷墊 體脂計 化痰機 氧氣製造機 氣墊床 電動病床 ソリッドステートドライブ USB フラッシュドライブ SD シリーズ