Sep 9, 2010

Selamat Menyambut Hari Raya Aidil Fitri


Assalamualaikum. huhu, pejam celik pejam celik Ramadhan telah meninggalkan kita. Dan Syawal pon telah tiba. Ramadhan dirindui, Syawal diraikan. Anda sedih atau gembira? dua2? terpulang, hehe. Mesti ramai sudah yang join takbir raye kat rumah orang tadi termasuk aku.

Lepas habis takbir kat satu2 rumah tu, selawat. Then ade sorang cakap, tuan rumah ape lagi, sila keluar dulu, buat tol. Tuan rumah pon, iyelewww~ nak tunggu kat pintu la ni, Tunggu Orang Lalu, huhu. Then beratur. Tuan rumah bagi duet raya, salam. hehe. Iye~ inilah situasi malam raya~ memang bez ikut bapak aku n the geng pegi takbir.

Dan esok di pagi raya yang indah lagi nyaman, semua pakai baju lawa2 pergi masjid, sembahyang raya. Pastu balik rumah bersalam salaman dengan keluarga, minta maaf, ucap selamat hari raya. Then pergi beraye dekat rumah jiran2 yang terrapat dan terdekat. Memang bezz! huhu

Baiklah, disini saye ingin mengucapkan selamat Hari Raya Aidil Fitri kepada seluruh rakyat Malaysia dan masyarakat2 blogger yang membaca post ini. Minta maaf banyak2 jikalau ade terkasar bahasa, hati tersalah firasat, perbuatan sumbang langkahnya, atau ape2 je yang salah ye. Harap dimaafi. Kepada tokei2 mercun, selamat menjual mercun dengan aman dan damai ye, kepada pemain2 nya pula, selamat beramal dengan hati2 ye, dan kepada penjual2 lemang, teruskan usaha anda. Dan kepada yang nak duit raya mai la rumah na, huhu. Selamat menyambut hari raya ! ok, tu jew, hehe. undur diri dulu. Assalamualaikum.

18 comments:

محمد فردوس سعد said...
This comment has been removed by the author.
محمد فردوس سعد said...

salam eid mubarak..kullu 'am wa antum bikhair

AnWaRnAiM said...

@محمد فردوس سعد
syukran..salam eid mubarak jga...moga shat slalu..

Kimmy Ai said...

selamat hari raya.. ade kat raya utk naim.. sila terjah! ;DD

suzie rahman said...

selamat hari raya

AnWaRnAiM said...

@Kimmy Ai
huhu..mekaseh kimmy ^__^

AnWaRnAiM said...

@suzie rahman
thx :) slamat ary rye jge..

mIMey said...

selamat hari raya teman~~whee~~

AnWaRnAiM said...

@mIMey
slamat aey rya jga teman~~ ngee~~

Fitrihadi.com said...

lama cuti blog..raya sakan ke? hehehe

selamat hari raya! maaf andai ada yang kurang selama ni..

paan said...

salam blogger dan salam aidilfitri... :)

awaniz said...

Selamat Hari Raya... duit raya kongsi-kongsila yea! hi3!

Awaniz's Blog

Anip™ said...

selamat ari rye aidilfitri

hans said...

selamat hari raya
maaf zahir batin

P/S : Air Tajam Memang Sedap

AnWaRnAiM said...

@Fitrihadi.com
huhu..agak la..

ok, anda juga :)

AnWaRnAiM said...

@paan
salam aidilfitri :)

AnWaRnAiM said...

@awaniz
hehe..jom..kite kongsi2..ngee~

AnWaRnAiM said...

@Anip™
kamu jge :)