Oct 22, 2010

Contest Review Blog Dauspozi.com


Assalamualaikum dan salam sejahtera. Memandangkan aku tengah tak dak kerja, (padahal banyak) aku nak join contest review blog sehijau daun Dauspozi ni. Bukan sehijau daun la, ape- ape je janji blognye hijau. Baikla, bila bercakap tentang dauspozi? huu~ sape tak kenal, blogger terkenal beb even umor dia sebaya ngan aku, memang terbaik la. Jarang jumpa blogger sebaya ngan aku ni, dah la femes huhu.

Ok, aku sebenar betulnye mane reti nak review- review blog orang ni, blog seniri pon macam hampeh, nak review blog orang plak. Tapi takpe, aku try. hoho. Tagline bagi blog ni pon Ingat Hijau Ingat Daus. Sangat masyuk sama blognya coz blognye pon hijau, huhu. Tagline daus ni memang memberi kesan yang mendalam dalam kepala otak blogger2 lain. Asal hijau je ingat daus. Betul tak semua? Cepat cakap betul! aku bagi singgit. haha. Jom start review.

Permukaan Kawasan - Hah, pekebendenye permukaan kawasan ni, Blog die la, aku tak reti nak cakap ape. Bagi aku blog daus memang betul- betul kemas. Dari atas header sampaila ke bahagian bawah blog. Setiap widget yang ade kat sidebar diborderkan dengan kotak agar tak kelihatan serabut. Susunan entry pon nampak kemas dengan menggunakan sistem readmore. So, tak de ape la yang aku rase pelik dalam bahagian permukaan kawasan ni. Header die lawa, seyes der~ aku suka bende- bende semulajadi ni, macam laut, mesra alam betul, hehe.

Header Mesra alam~


Cuma background daus nampak macam tak urm! je. Cerah kowt~ sekata ja warna dia kan. Mybe tak nak nampak serabut, but kalau buat background yang ade corak- corak sikit mesti lawa. tak payah banyak, sikit je macam background wood dark kat blog aku ni. wakaka.

Berat badan - Untuk berat blog ni, jangan dikenang. Blog daus memang betul- betul ringan. Tengok keadaan blog die la, widget yang merapu pun takde, semua memang bende keperluan blog. Aku try uji spead test kat iwebtool pon, keputusan memang menunjukkan blog ni ringan, berbanding blog aku. Bawah ni keputusannye. Klik untuk tumbesaran.

Memang hakikat bahawa speed blog ni memang laju & ringan kan.


Followers - Untuk followers pula, banyak blogger yang follow blog daus. Biasa la blogger femes cam die memang tak heran la followers sampai tahap ribu. Tapi, sebenarnye tak penting pon followers ni, yang penting ialah orang yang follow update blog, even dia tak follow app followers but dia lagi penting. Contohnye blog aku ngan daus, aku lagi banyak followers, tapi orang ramai banyak follow update blog daus berbanding aku. Maknanya entry yang daus tulis semua menarik2.

Adakah anda tergolong dalam geng blog hijau? hehe


Isi Kandungan - Bila punggah punggah entry daus, aku dapati setiap entry yang daus tulis mesti ade pengisiannya. Info- info atau review tentang laman web,blog dan lain- lain. Sinopsis untuk movie- movie terbaru. Tutorial- tutorial yang best. Santai- santai slamber. Macam- macam ade~ huhu Bahagian menu blog daus, korang klik sitemap, kat situ semua entry ade.

Seo - haha, ape itu seo? Aku sebenarnya memang tak layak nak cakap pasal bende alah ni. So, baik tak payah cakap. Nak cakap ape lagi erk? Alexa? Aku tak pernah amik taw. Jadi, aku rase sampai sini je kot review tentang blog hijau daus ni.

Kesimpulannya, pendapat bagi blogger noob macam aku ni, jujur dan ikhlas, blog daus banyak kelebihan dari kekurangan. So, sebagai seorang sahabat, a.. ape.. daus! Teruskan berblogging dengan penuh rasa kesegaran abadi, hua3. Baiklah, kepada sesape yang nak join ini contest review bolehlah ke blog penganjur untuk maklumat lanjut. Sekian. Assalamualaikum.

Contest Review Blog Dauspozi.com ini ditaja oleh Ihosterz, Yanmie, Mantra, Che Noorazma, Noridah, Fareed Sairi dan Yiedpozi.

10 comments:

paan said...

thanks ye... dgn rajinnya nak pergi join jugak .

Entri Terbaru-> Teknik Blogwalking Bijaksana Part 2
Teknik Blogwalking Bijaksana Part 1

AnWaRnAiM said...

@paan
same2..daus ke ni..huhu

cybernetic88 said...

blog daus hbt gk :D
mde lagi upenye dari aku. haha

AnWaRnAiM said...

@cybernetic88
huhu..blog bro pon lagi hebat ape...tahap pro tu..tabik spring~! :D

syahril said...

pandai ko review blog daus
thumbs up sikit..

AnWaRnAiM said...

@syahril
huhu..thx bro :D

nas said...

gud luck naim..
erm..ko nie banyak gak follower ek..padahal ko baru 16 tahun kan?
jeles aku...hehehehe
congratz


latest entri:

dara gersang

AnWaRnAiM said...

@nas
thx bro nas..
ha ah bru 16 tahun..mybe dulu time aq kcik2 gune teknik kotor...pg blog org i folow u folow me..camtu la..skunk x da..hehe
thx.. :)

Azizwan said...

takde apa nak cakap selain good luck :D

AnWaRnAiM said...

@Azizwan
huhu..thx bro :)