Apr 20, 2010

Kitar Semula Untuk Tunai

Contest from SINI
Assalamualaikum dan salam sejahtera semua.Adakah syarikat anda bekerja, di rumah anda atau di organisasi mempunyai  komputer yang telah uzur,usang,nazak,rosak atau sewaktu dengannya? Perkakasan komputer yang telah rosak memakan ruang dipejabat anda? Menjadi sampah di rumah anda? Jika ada teruskan membaca.

Tahukah anda bahawa wujudnya khidmat pelupusan komputer? Selepas ini itu semua anda jangan penin kepala.Jangan bazirkan wang untuk sewa lori bagi pengangkutan.Jangan bazirkan masa dan tenaga untuk hantar kekedai buruk.

 Dan jangan jual kepada orang yang membeli surat khabar lama,ha3 macam aku,ada orang round2 sekitar taman aku,diorang[pembeli surat khabar lama,naik lori] ternampak tv aku yang buruk diletakkan diluar rumah.Diorang tanya tv tu nak jual ke takmau.Mak aku cakap kat aku,jual jela,lagipun tak leh pakai da.Kami pun cakap kat pembeli tu,jual dan tanya,berapa lu mau beli?? singgit...jawapan yang diberi..

Apa yang anda dapat?
1.Tidak perlu membayar duit sewa lori
2.Tidak perlu mengupah pekerja untuk memungah barangan tersebut
3.Dan yang paling penting mereka membayar tunai $$$

ok,jadi bagi sesiapa yang mempunyai komputer buruk yang tak leh pakai da...boleh hubungi mereka

H/P: 0166059088

atau terus ke blog

6 comments:

Annaz said...

hoho..mcm best je nk kitar semula komputer ni..
mmg byk untung kitar semula com ni..

kakachan said...

banyak kumpul botol plastik.
pastu dah banyak bagi kat makcik cleaner aje. hehe.
sedekah.

AnWaRnAiM said...

hu3 btol3...dpt tunai lagi...he3

AnWaRnAiM said...

ha3..sedekah amalan mulia. :D

NichKhun said...

hehehe boleh la try lepas ney kan.. hihihi

AnWaRnAiM said...

bole saja~~ hu3