Nov 22, 2010

Bayar Hutang Dari Cahaya My Life, hehe


Assalamualaikum. Sekarang sampai hujung bulan 12 tiap- tiap pagi aku akan pergi tuisyen. Tadi yang first. Perh, memang bahagia la kan dapat tuisyen, rasa macam makan ais krim stabery. Tak payah la aku susah- susah nak sambung tidur sampai matahari tegak kat atas kepala, hoho. Sebelum ape- ape, sape yang nak exchange link dengan naim boleh ke [sini].

Baiklah, kali ni aku nak jawab tag yang telah dilekatkan oleh kak hayati. Haritu dia ada tag naim tapi tak dapat nak jawab di atas beberapa fenomena alam yang tak dapat dielakkan, maaf ye kak. Ok, jom kita jawab, lalalalala~

Apa benda yang paling penting dalam hidup korang?
Kehidupan yang selamber, takde fitnah, takde nak pulau2, takde gadoh2, takde segala benda yang boleh menyebabkan hati teburai. Aman dan damai. Dan benda yang paling penting dalam hidupku ialah makanan, kalau tak nanti lapaq.

Benda yang terakhir korang beli guna duit sendiri?
Susu dutch lady perisa stoberry. Selalu aku beli yang takde warna macam low fat, fresh dan dull cream, tapi tadi try beli yang ade perisa. Hangat mulut aeh, awat jadi lagutu aku pon tak taw. Suke lagi yang kaler puteh, hoho.

Di manakah tempat korang ingin melangsungkan perkahwinan dan tema?
Atas kapal terbang. Tema cerita spanbob.

Adakah korang sedang bercinta sekarang?
I dont think so.

Berapa lama korang akan mencintai kekasih kamoo?
Selagi lubang hidung dapat menerima laluan keluar masuk oksigen.

Dimana korang selalu jumpa kekasih korang?
kat tengah jalan raya.

Novel/ buku/ majalah yang terakhir korang beli?
Buku latihan 6 kupang kat koperasi.

Apa nama penuh korang?
My name is Anwar Naim Bin Mohd Azhar

Antara mak dan ayah mana yang korang lebih mesra?
Dua dua.

Namakan orang yang betul-betul nak jumpa dalam hidup korang?
Sape ye?

Adakah korang basuh baju sendiri?
Tak, mesin basuh tolong basuhkan.

Dimanakah tempat betul2 korang nak pergi?
pluto..

Pilih salah satu peluk atau cium?
dua2 bez, hua3

5 benda yang korang sangat2 sayang dalam hidup korang?
Benda ye. jam, seluar, baju, tali pinggang, minyak rambut dan banyak lagi, hoho

5 lagu yang paling korang suka dan selalu dengar?
Oh lagu, ape ye.. jarang dengar lagu loo.. saye suke dengar lagu maher zain, tapi jarang jugak dengar. saye suka lagu amar- cebisan kenangan, tapi jarang dengar juga. Suka lagu kau kawan sahabat dan teman. lagi, canon d versi gitar, oyeah~

Bila tarikh lahir korang dan kat mana korang sambut tahun lepas?
tak ingat, malang x? haha

6 Blogger yang korang nak tag?
kamu, kau, hang, kome, dan u.

Cerita sikit blogger pertama korang tag?
fuh, dia ni memang baik hati, suka tolong orang. Orangnya peramah, tak pernah sombong, seorang yang merendah diri. Dia ni agak comel jugak la kan. Lagi kalau tengok je muka dia kat gambar rasa tenang ja, sape tu?? Kalau nak jadi la "kamu". hua3

*****************************

Ok, selesai menjawab hutang yang pertama. Time tengah tulis entry ni tiba2 ade lagi pesanan dari akak cakap amik award, haha jom kita amik. Kat bawah ni award dia.


Wow, interesting blog award tuu, hehe. Wei blog, kak hayati bagi award kat ko, dia cakap ko interesting la, aku turut gembira, cepat cakap terima kasih kat kak hayati. "hoho, mekaseh kak" Ok, bagus- bagus, huhu. Jom kita jawab tag untuk award ni plak. Nampaknya soalan kali ini lebih senget kepada blog.

Di mata saya blog ini berwarna pink dan sedikit kuning pada sidebar, hehe. Blog ni ade 3 kolum. Tengah- tengah tempat posting, kiri dan kanan sidebar tempat letak widget dan lain- lain. Box fan page akak tu akak boleh kecikkan sikit supaya tidak kelihatan terkeluar dari lebar sidebar tu, kalau nak naim tolong cakap ye. Blog kak hayati juga tidak sunyi dari tazkirah2 dari beliau, hehe contohnya "Fitnah bagi satu pembunuhan" dan banyak lagi, boleh cari kat blog kak hayati, buat la macam rumah sendiri, hoho. Tak lupa juga tips2 yang berguna seperti "Panduan bagi pasangan yang bakal mendirikan masjid" dan "Panduan Memilih Jodoh" Ehem2!! haha

2.Nama blog anda dan kenapa anda letak nama itu?
Nama blog saye ialah AQ NaiM. Kenapa? Kerana aku adalah naim dan naim adalah aku.

3.Nama URL blog anda dan kenapa anda letak nama itu?
Url blog saye ialah http://aqnaim.blogspot.com. Kenapa? Kerana aku adalah naim dan naim adalah aku.

4.Kaedah dalam penulisan blog anda?
hoho, kaedah ye. Saye tulis dalam perenggan selalunya.

5.Apakah perasaan anda apabila melihat blog orang lain cantik sedangkan anda tidak?
Kagum suda, lain tak rase ape2 pon.

6.Bila blog anda diwujudkan?
28 ogos 2009

7.Siapakah orang pertama yang menjadi follower anda?
Aku la yang follow dulu, haha

8.Tag 5orang untuk menerima award ini.

Yeah!!!!!!! dah habiss, kepada yang kena tag jawab, kalau tak aku tumbok perut korang, haha. Takdela, gurau ja. Aku undur diri dulu. Assalamualaikum.

10 comments:

Norhayati Rostam said...

Ohoh.sebenarnya nak point entri mana nih.hee~
Bagusla pi tuisyen. SPM dah dekat.
Huhu..
betul2.Tak tau nak buat macam mana pun Fan box tu.Tulun2.hee~

Anwar Naim said...

@Norhayati Rostam
lepas ******* yang pnjang tu kira lain la..hehe
hahaa...tulun2~ jom kte smbang..

Norhayati Rostam said...

@Norhayati Rostam
Haha.Lupa nak jawab.Sama-sama blog AQ Naim.

Anwar Naim said...

@Norhayati Rostam
haha..yeah~

hans said...

jumpa dkt jalan raya yer?
hahaha

P/S : Review Film : Harry Potter and the Deathly Hallows Part 1 Menarik Walaupun Agak Berat

Anwar Naim said...

@hans
haha..actually xde..sbb tu tataw nk jmpe mne...hoho

cybernetic88 said...

kawin atas kapal terbang?. cita2 tnggi tu. ehe. aku kn jgk btw. mesti sweet kn sbb buat len dari yg len. kte kawin sekali je. so bek buat yg akn kte ingt smpai mati. hee :D

Gadis Kampung said...

saya pilih blog awak utk kategori blog popular tengok sini http://nukilangadiskampung.blogspot.com/2010/11/anugerah-blog-pilihan-malaysia.html

Anwar Naim said...

@cybernetic88
haha..peristiwa paling bermakna tu..jom..ngee~ :D

Anwar Naim said...

@Gadis Kampung
hehe..da bace..thx ya :D