Nov 28, 2010

Guna Shoutmix Balik La, haha!

Alamak anip! Ade name ko la! haha

Assalamualaikum. Ho ha hi. Tetiba aku rasa nak update blog ni dengan entry- entry yang tak berfaedah dan tak penting untuk di baca oleh sesiapa. Ulang suara, tak penting untuk dibaca, hehe. Macam entry sebelum ni, saja nak habaq yang aku nak tukar balik dari facebook ke shoutmix. Macam sengal la pulak aku ni, ngee~

Bukan apa, ada beberapa blogger yang tegur kalau guna shoutmix lagi better. Aku pun rasa macam tu. Kalau pasang yang hat jeneh facebook tu orang nak tinggal jejak pun susah. Kata seorang blogger lagi, bukan semua yang kerab menggunakan facebook. Aku pun perasan sangat yang bila time aku pakai bende ni, sunyii ja tab shoutbox tu, huhu.



Aku sebenar benarnya tak guna shoutmix sebab tak suka spammer yang telah memanipulasikan shoutmix aku tu. Cewah, ayat sendiri cakap, sendiri tak faham. Contoh time aku buang shoutmix tu dari blog ni, tapi still ade beberapa makhluk yang tinggal jejak, dari mana? esh3. Gua tak pakai shoutmix time ko tinggal jejak yang kononnya di blog aku la bro. Takpelah, bak kata fitrihadi.com, chill la beb! iloike that quote~ huhu.

Oleh itu, langkah yang diambil hanyalah dengan menggunakan setting website lock. Shoutmix hanya akan berfungsi ketika ia berada dalam website yang ditetapkan. Itu pon macam tak berfungsi je setting ni. Kenape erk?? Ke memang proses ni akan makan masa? Sapa otai shoutmix tolong jawab, haha.

Sekarang sape yang datang blog ni boleh spam habis habisan, hoho. Tinggalkan jejak la ye! InsyaAllah akan di balas di waktu lapang. Itu sahaja celoteh merapuku malam ni, semoga kita berjumpa lagi di dalam entry akan datang, hua3. Bubai~ tata titi tutu. Assalamualaikum.

32 comments:

hans said...

hahahaa
akhirnya bertukar kembali

P/S : Re- Publish Entry Lama : Video Nih Punya Effect Lagi Power Dari Film Avatar Dengan Harry Potter..Teruja Dowh Aku Tengok!

P/S : Nak Jadi Artis Ker Nak Habiskan Belajar Dulu? Aku Buntu!

ezany said...

kalau guna software auto blogwalking mmg xkan berkesan weblock tu..

AISHA SAAD said...

aku mmg tak penah nak paham setting2 blog nih. gunaa yg simple2 jek! hahaha/

Anip™ said...

aku nak spam la weh..wahahahha~ko dh mju la..dh pakai shoutmix..ngutuk nie..

مريم أبو أحمد said...

saya invest RM10 setahun untuk shoutbox. :)

hans said...

oit..ada contest best2 gtau ku yer adik naim
hehehe
nak join

P/S : Followers Blog Tu Banyak! Komen Beratus - Ratus! Tapi Apa Yang Hebatnya Blog Tu?

Teruna Suci said...

asl shoutmix skung ade adsense? status geli nuff x kena tarik??

Affan Ruslan said...

aku pnh buat entry pasal lock tu.
tapi kalau aku, guna cbox, captch tu paling slmt.

*ada byk lg software nak spam shoutbox. Kat web hacker indon pun, aku ada jumpa tools tu. Cuma tak tak berani cuba je lagi.

Roxy zai said...

yeyehh..pasni bleh jerit2 kat blog ni la kan^_^

ken said...

saya guna cbox :)

nas said...

hahahhaha...sian kat anip tuh....da la dia komen pasal suar koyak...buat malu jerk....nasib bek dia xckp pasal kentut :P

Anip™ said...

@ naim : adik naim bgthu aku jg yer kalau ade contest bru..wahahah~ ajuk ckp org..kui3..(adik yg xthn tu) ahaha.. XDXD

@ nas : tu lah nas..naim sje siot print screen kt situ..ko pon satu..suke ea ngumpat aku blkg2..xabes2 kentut ko tu..wahahha~

zik said...

aku masih guna jugak..keke...

Norhayati Rostam said...

Hee~
Kan lagi senang macam ni.
Tahu tak, akak jadi rajin komen kat entri Naim bile Naim guna facebook tu.
Almaklumlah, malas nak on fb.
hee~

pipoq said...

tul tu..leceh giler nak komen guna FB..nak login satu hal..banyak keje lak nak dibuat dulu..

Panduan Buah Pinggang Sihat said...

Baru jer cadang-cadang nak gunakan facebook,tapi bila ko kata shoutmix lagi best,tak jadilah nak pakai,hehehehe.

Afzainizam said...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. Salam sebuah persahabatan salam satu perkenalan dari blog kami... Moga kami mendapat maklum balas dan respont yang baik dari blog anda...

Kami telah undi blog ko dahhhhh......

eeeemmmm dah boleh gunakan dah.... elok gak kalau tukar benda tu kembali

Pejuang Kesenian Extreme said...

Shoutbox masih terbaik kot..Tak terasa spammer di blog macam mengganggu..gipun diaorg bukan buat dajal..Cuma nak tinggalkan jejak je..Biarkan je sudah..

hans said...

sokong komen P.K.E

P/S : I Follow You! You Follow I Balik Yer! Kalau Tak Follow Balik Dikira Angkuh, Sombong Dan Bongkak! Habis Bagaimana Dengan Kamu Yang Memaksa Orang Itu?

Anwar Naim said...

@hans,
hoho, tuka balik lew~

@ezany,
hmmm, tol gak, tapi xpela. owner software pon da bubuh limited ngan cas rm10..kurang skit kot.huhu

@AISHA SAAD,
haha..yeah~

@Anip TM
haha, mekaseh~ hidup msti sentiasa maju..kah3

@hans,
haha..ouke bos..

@Teruna Suci,
hmm... tula.. aku pon xtaw..baru perasan time ko komen sini..

@Roxy zai,
haha..silakan~

@ken,
igt nak guna cbox gak..ngee~

@nas,
haha..kasihan beliau~

@Anip TM,
yang tua dihormati yang muda disayangi..haha

@zik,
yeah~ teruskan..hehe

@Norhayati Rostam,
haha..nak guna facebook balik la camni..hhaha

@pipoq,
Yep, btul3...mmg leceh..tu la sunyi je facebook tu..huhu

@Panduan Buah Pinggang Sihat,
haha..bagus2..teruskan dengan shoutmix..jangan tinggalkan dia..kerana dirinya amat berharga..haha

@Afzainizam,
huhu..siap ade intro tu..tabik spring~ ngee..thx ye :)

hmm..btul3..

@Pejuang Kesenian Extreme,
ha ah..betul jugak tu..tapi aku ni jenis yang x sampai hati x bls kunjungan org yang tggl jejak..tu problem tu..haha

@hans,
hehe XD

Norhayati Rostam said...

@Anwar NaimHeyp, jangan ngengade eh.

EmanCloud said...

sebenarnye aku buang shoutmix tu sebab x suke 1/2 blogger tu komen jejak je. entry entah bace ke x. haha thx jengah BTH! woot2!

Hahazirah said...

sy masih blur dgn spam. spam tu mcm mne ek? bleh terangkan scara detail? huhuu~

Anwar Naim said...

@Norhayati Rostam
hoho..yelaa~

Anwar Naim said...

@EmanCloud
haha..macam tu..
ok..same2..thx jgak sbb jengah!~ he~

Anwar Naim said...

@Hahazirah
huhu..try tengok entry kat link ni..
http://goo.gl/O9jMt
email tu ganti pesanan yg msuk shoutmix la..ngee~ :)

Fitrihadi said...

guna shoutmix lagi best kan.. kalau facebook tu macam kureng skit..ramai yang macam takut nak guna je hehe

.sweet-ants. said...

pakai FB xleh la nk jd anon nk kutuk2 hahaa..yeke?

Anwar Naim said...

@Fitrihadi
guna shoutmix la senang skit..huhu tpi ade google ads plak baru2 ni..takut kacaw nuff je..

Anwar Naim said...

@.sweet-ants.
haha..betul la tu..tapi kalau orang nak kutuk jugak..kat tempat komen pon leh jdi anon..ngee~

mamat said...

dah tak de balik shoutmix dalam blog ni nampaknya baru nak spam .. :)

Anwar Naim said...

@mamat
eh, ade je laa bro..kat belah kanan..huhu