Nov 4, 2010

Dah Ada Profil Pic Untuk Fanpage! Tunggu Nak Pasang Ja Lagi


Assalamualaikum. Pagi tadi ade test jpj, so aku amat sedih kerana lulus, haha. Syukur Alhamdulillah. Berbalik kepada tajuk, aku nak ucap ribuan terima kasih kepada bro haru sebab telah membiarkan aku menikmati servis percuma beliau, hoho. Servis design profil pic fanpage.

Sebab ape percuma? sebab aku adalah 10 terawal yang request untuk try servis ni. Servis percuma ni terhad kepada 10 yang terawal sahaja. Jangan tanya haru plak ade lagi ke tak servis percuma ni, sebab dah habis, huhu. Tak tawu la, coz die yang cakap aku yang last.

Jadi kalau ade sesape yang nak haru buatkan profil pic untuk fanpage anda, sila hubungi beliau di facebook atau mane- mane je yang boleh dicontact. Tengok tengok kat blog haru, ade servis premium. Aku pon tak faham sangat, boleh terjah blog beliau dan contact haru tentang servis design ni.

Tahukah anda, gambar profile yang anda letakkan di fan page anda juga memainkan peranan dalam menarik lebih ramai orang join network anda. Penggunaan warna pada gambar (sejuk dan panas) dapat memberi kesan emosi kepada pengunjung fan page anda. Gambar profile yang anda letakkan di fan page hendaklah menggambarkan tentang blog atau perniagaan yang anda jalankan. - cdiqlife.com

Kesimpulannya, buat la satu, haha. Bagi aku servis haru memang yang terbaik. Sebab simple, kemas, lawa, cun, kiut dan miut. Bukan nak bodek suruh korang tempah ke apeke untuk servis design ni. Bende hakikat, huhu tak caye korang leh layan gambar- gambar profile untuk fanpage blogger yang berjaya beliau design kat bawah ni.



Klik Untuk tumbesaran. Ade banyak lagi sebenarnye. Punggah la kat fanpage haru. Size untuk gambar ni ialah size maksimum untuk diletakkan di facebook iaitu 200px(width) x 600px(height). See? Smart kan. Aku tak tipu ow, aku pon memang tak suka nak tipu tipu orang ni, haha. Ok lah, Thx bro sebab buatkan pic ni. Aku undur diri dulu. Assalamualaikum.
Tunggu Nak Pasang Ja Lagi? nanti kalau dan boleh jadi aqnaim.com aku pasang la, hoho.

21 comments:

Ckin Kembaq said...

Nak buat gak..hehe I have an idea now.. Tp nnt la ..byk g keja nak buat..hehe

sumpit said...

aku pun dapat gak.... hehehehehe

hasrulfadzli said...

naim,
klu nak domain free ngan hosting free, bleh contact aku..

tapi bukan dot com laa, sebab free kan.

nas said...

alamak..terlambat la pulak nak join...isk3....sedih2..kalau x..mst da dapat punyer...ape lagi naim..pasangla.... :P

haru said...

@nas

dont wori bro..aku akn bukak lg servis nie tp dgn lebih terhad..kalo nk jgn lupe dptkan update

haru said...

sama2 bro...

thanks jugak kasi prmosi utk aku :D

+akufobia+ said...

ohh.smart.

Affan Ruslan said...

nice one bro. aku pun dah email die. harap2 dapaat nanti.

AnWaRnAiM said...

@Ckin Kembaq
yeah, nanti boleh kongsi2 idea kan.. hehe

AnWaRnAiM said...

@sumpit
ni qalish.com kan? da tgok ...lawa~ huhu :)

AnWaRnAiM said...

@hasrulfadzli
owhh, .co.cc ke? tapela, yang bebayar pon takpe, huhu.

AnWaRnAiM said...

@nas
huhu. takpe, tu..haru bg feedback..
nnti la psang, huhu

AnWaRnAiM said...

@haru
same2 :)

AnWaRnAiM said...

@ akufobia
of coz, hehe :)

AnWaRnAiM said...

@Affan Ruslan
bagus2, insyaAllah dpt .. :)

Amir Izzat said...

wah! cantik la..tp aqnaim.com..xpe.nanti bila ko dah dapat ...ko pasang.

cantik la..rsa nak je..hahah

AnWaRnAiM said...

@Amir Izzat
nak boley jew~~..contact haru..huhu

Anip™ said...

smart dowh pic fanpage kaw...

AnWaRnAiM said...

@Anip™
agak samrt la..huhu

Panduan Buah Pinggang Sihat said...

Wah,ok gak kalau pasang pic kat fanpage kan.nanti nak cuba try tengok.

Anwar Naim said...

@Panduan Buah Pinggang Sihat
yep..try la..buat cantik2..hehe