Nov 24, 2010

Saya Menggunakan Facebook LiveStream Sebagai Kotak Jerit


Assalamualaikum. Yeah~ Akhirnya aku berjaya menggunakan Facebook Livestream sebagai ganti shoutmix yang sebelum ni aku pakai. Sekarang ni pon aku tengok ramai gak yang guna shout facebook ni, nampak smart la. Sebenarnya, da lama aku nak buat tapi khabar2 angin yang mengatakan benda ni melambatkan loading blog telah membatalkan niatku memasang natang ni.

Namun pada akhirnya, aku tetap ingin mengubah shoutmix kepada facebook livestream atas beberapa fenomena alam. Jadi lepas ni kalau blogger datang meninggalkan jejak di kotak jerit tersebut, boleh la aku add facebook korang, hehe.

Ok, tu je nak kabo, haha. Kepada sesiapa yang nak guna funtion ni boleh ke "Tukar shoubox kepada facebook livestream" untuk mengikuti tutorial dari mrpiratz. Dijamin faham dan ianya sangat mudah, hoho. Caw cincau~

32 comments:

Anip™ said...

naim daa maju~ nnt ramai kot blogger yg ko knl kan..huhu

1)8 Perkara Tentang Lelaki Yang Korang Mesti Tahu !

hans said...

owh
macam mana ekk letak benda nih?

P/S :Dasyat! Memang Dasyat! Kepada Lelaki! Awas Jika Anda Berjalan Keseorangan!

P/S : Kutipan Filem 2 Alam? Korang Tahu Ker Dah Berapa Juta? Meh Tengok Sini

Anwar Naim said...

@Anip™
yeah..itu yang terbaik..hoho

Anwar Naim said...

@hans
cara nak buat boleh ikut link dalam entry ni..yang tutorial dari mrpiratz..

Norhayati Rostam said...

Amboih!
Everything yang tak dapat buat,
mesti Naim cakap fenomena alam.
haha

cik EPAL said...

wahh advance dah =)

hans said...

owh
wokay
trimas

P/S : Aarif Rahman @ Aarif Lee :- Bruce Lee My Brother

Anwar Naim said...

@Norhayati Rostam
eh? yeke? x prasan lak..hihi

Anwar Naim said...

@cik EPAL
hehe, try laa =)

Anwar Naim said...

@hans
oukeys..
same2 :)

syahrilhafiz said...

fuyooo..tahniah2..
live!!

Norhayati Rostam said...

Naim
:)
Tahniah tercalon dalam BPM2010.
wee~
All the best tau!

Tilam said...

salam kenal..tahniah tercalon anugerah

nurayunni said...

xpernah tahu pun leh buat camnie..

Norhayati Rostam said...

Dah agak dah.Mesti Naim yang calonkan.
Kalau tak, mana ada orang tau.
hee~
Btw, congrates and thanks!

Anwar Naim said...

@syahrilhafiz
haha..pkai ni pon tahniah ke..thx btw..ngee~

Anwar Naim said...

@Tilam
hihi..thx :)

Anwar Naim said...

@nurayunni
skrang da twu, boley buat? hihi

Anwar Naim said...

@Norhayati Rostam
hehe..mekasehh akk :) cnggrate kt akk jgak..hihi

Norhayati Rostam said...

@Anwar Naim Naim dah vote ke?

syahrilhafiz said...

tahniah la..ko orang last yang guna..

Anwar Naim said...

@Norhayati Rostam
ha ah..da vote akk..huhu

Anwar Naim said...

@syahrilhafiz
waa...besnye..mekaseh,,

Norhayati Rostam said...

@Anwar Naim
Nak vote jugakla.hee~

Anwar Naim said...

@Norhayati Rostam,
hehe..mekaseh.. akk mmg baik~

Mohamadazhan hjDesa said...

salam singgah :)

PhotoGraphic said...

susah la pki fb naim :)...shoutmix much better kot :)

Norhayati Rostam said...

@Anwar Naim
Akak agak setuju dengan kawan Naim, PhotoGrafic tu.
Nak senang, Naim pasanglah dua2.
Sebab tak semua orang pakai fb even most of us use it.

Anwar Naim said...

@Mohamadazhan hjDesa
hehe..thx :)

Anwar Naim said...

@PhotoGraphic
@Norhayati Rostam
yep..akan dpasang kembali..huhu

ohcerita.com said...

facebook livestream memang best :D

Anwar Naim said...

@ohcerita.com
best kan..hee~