Nov 7, 2010

Lagu Maher Zain - Subhana Allah (Ft Mesut Kurtis) | Lirik | Video | Download Mp3


Assalamualaikum. Bertemu lagi di dalam segmen maher zain, hoho. Dalam entry ni aku nak letak lagu Subhanallah. Nothing i can say about this song. Aku jarang layan lagu ni, papepon jom layan kat bawah ni, huhu.


VIDEO



LYRIC

سبحان الله

سبحانك ربي سبحانك
سبحانك ما أعظم شانك

ندعوك ونرجوا غفرانك

Maher:
As I traveled through the earth
I can't help but notice
The symphony I hear all around
from the smallest grain of sand
to the faraway planets
to a flower put in roots in the ground
Every bird in the sky
Every rock and every raindrop
Says as it falls from the clouds
every ant, every plant
every breeze and all the seas
They all sing

سبحانك ربي سبحانك
سبحانك ما أعظم شانك

ندعوك ونرجوا غفرانك

Mesut:
جل الله بكل كون الله
ألمح نور الله
وذكر ربي في دقات قلبي
يهتف بسم الله
خلق الله
صنع الله ما أبهاه
والأكوان تسبح بسم الله
جل الله في علاه
يا رباه يا رحمن
الله

سبحانك ربي سبحانك
سبحانك ما أعظم شانك

ندعوك ونرجوا غفرانك

سبحان الله

سبحانك ربي سبحانك
سبحانك ما أعظم شانك

ندعوك ونرجوا غفرانك

DOWNLOAD LINK

http://www.4shared.com/audio/9ZrDxVcV/Maher_Zain-_SubhanAllah.html

15 comments:

chentaMAYA said...

suke2! maher zin top skg! hee~

hans said...

wah
banyak betul entry ko pasal lirik lagu dia yer
bagus2

P/S:Apa Itu Exam? Hahahahaahaha

AnWaRnAiM said...

@chentaMAYA
mmg top~ hehe

AnWaRnAiM said...

@hans
ha ah..saje nak bagi ckup smua lagu letak kt blog ni..huhu

nas said...

@AnWaRnAiM mmg aku sometime suka dgar lagu2 dia..adik2 aku mmg minat la lagu dia...cuma aku je kurang sket..some lagu yg aku suke je minat :D

Rahsia Buah Pinggang Sihat said...

Saya lebih suka dengar lagu dari sami yusuf.

AnWaRnAiM said...

@nas
owh..biase la..aq pn ade lagu dia yg suka dengaa..ade yg x slalu denga..huhu

AnWaRnAiM said...

@Rahsia Buah Pinggang Sihat
owh..sami yusuf pon sedap jgak..kearaban dia lbh trserlah..hehe

cybernetic88 said...

lagu diew best2. ngee. layan kowt dngr. video klip de dua je kn. uhuk

AnWaRnAiM said...

@cybernetic88
yep..mmg layan~ huhu ade 3 asenye..awaken,insyaAllah,palestine will be free..

Mahfuzah Husna Zulkifli said...

Lagu n lirik dlm semua lagu Maher Zain mmg da best!!

AnWaRnAiM said...

@Mahfuzah Husna Zulkifli
btul2..iloike it...hoho

Anip™ said...

best gak lagu nie..huhuh~
suara dia mmg sdp lorh..

AnWaRnAiM said...

@Anip™
jgn dikenang..mmg sedap sora dia..

Anonymous said...

Assalamualaikum bro... Lagu nie best la. tapi I tak paham betul huruf arab. Ada yang bisa terjemahinnya dalam huruf latin tuk I tak???