May 14, 2010

Peredaran Zaman Handset Yang Aku Pakai


Assalamualaikum. Harini tiba2 nak cakap pasai enset,hu3. Aku start pakai enset time aku form 3 awal tahun. Agak lewat bagi aku, hu3 sebab kawan2 aku yang laen semua dah mempunyai seketui henset walaupun cikai. Cikai ka? mana ada, semua dah bergaya habeh. Bukan aku takmau pakai, mak aku tak kasi,hu3 jenoh mintak. Apakan daya~~

Pada suatu hari, My bapak baru pulang dari Beijing kerana beliau ada kerja di sana. Banyak barang bapak aku bawak balik. Jam belambak, makanan,ho3 , keychain , dan macam2 lagi. Aku pun punggah beg2 yang bapak aku bawak balik dengan kesegaran abadi. Dush~ enset 3 bijik telah ditemui, kah3. N95 2 bijik. Tapi sebijik N95 bapak aku jual kat kawan dia. Lagi sebijik bapak aku bagi aku. Aku pon gembira. dan lepas tu baru la pegi beli sim untuk aku sendiri.Apa enset first aku ha??

Masih wujud, baru snap

I-Phone 3g . hu3 Seronok aku, tapi beli pon kat beijing, 3 3 ketoi enset cina. Walauapapun aku tetap bersyukur dan bergembira,ha3. Setelah lama aku memiliki dan menikmati enset tersebut, aku mula menyedari kesusahan dalam menggunakan enset tersebut. Nak tulih mesej payah d0e~ nak kena pakai kuku tekan key2 dalam skrin tu,kecik, nak pakai pen sama ja pon, lagi lambat.

Aku pon pakai enset N77 yang lama punya, mak aku suruh abang dia belikan. Lagipun enset I-Phone tu bapak aku pakai.Dia cakap" fuh, sedap bet0l pakai enset bleh bukak 2 sim nie" tidak mengapa, aku lepaskan kamu I-Phone, ha3. Time tu aku jarang pakai enset sebab tinggal hostel. Lalu aku bawak henset N77tu ke hostel dan selamat dikebas orang. Alhamdulillah~ lesap~ salah aku jugak kan.
N77 -Bukan gambar handset aku, tak dapat tangkap sebab da kena kebas

Selepas tragedi tersebut pula, aku pakai henset N95 yang bapak aku beli tu. Agak lama aku menggunakan enset ni. Sehingga enset ni dah terbatuk batuk. Law henset ni blank ja kena hentuk kuat2 bagi tepadam pastu bukak balik.Law blank lagi, ketuk skali lagi pastu bukak balik. Da boley baru berenti. Tempat tutup bateri kat blakang pon entah kemana. Bebalut2 bateri tu sebab longgaq.Kasihan..


0k, keputusan PMR da kuar. Dapat 3 ratus,ha3 ada sehari tu My ibu with bapak nak pergi tesco kat taiping, aku nak beli henset baru! pakai duet aku seniri. Bapak say" nak beli henset baru jooommm" dalam hatiku: ''yess~!'' Aku pon pilih henset mana yang aku bekenan dan lah pilihan ku,hu3.

Dan sekarang, aku pakai henset ni, pernah hilang pen, jumpak balik~ ha3 ok, aku stop merapu. Tadi baru habes gotong royong kat sekolah, balik2 tunggu bas, pastu sampai rumah mengadap blog,hu3 Have a nice day~ Wsalam...

14 comments:

ZiErWa zAiNaL said...

haha..kire ok la tu..
sy pakai nokia 2600..
tu pun da tent sgt2..
nk beli baru x de yg berkenan agi..huhu

AnWaRnAiM said...

hu3 nset tu pon kire ok jugak tu...
tent ea? hu3 t beli baru..

TUKANG KATA said...

1st hphone saya basic,takde kamera,takde music..takde memory card..HAHAHA

AnWaRnAiM said...

ho3 macam double three one ow la erk..hu3

Fitrihadi.com said...

hp touchscreen memang tak best msg..takde feel a bila menekan.. dulu penah beli sbb nak rasa toucscreen tu..then dah rimas sangat tukar balik hp yg ada keypad..senang cita hehe

- - -
Bila Huruf F Je Ingat F*CK.. Cubalah Bila Huruf F ingat Fitrihadi.com ke? Adoiii

ked :) said...

hoho..ok ah tue :)

ainhamzah said...

waaa...
^^ hp canggih tp leceh tak ley tahan..
-__- i still love my SE..
salam kenal ye sir!




jemput-jemput tinggal jejak di-->Sahabat♥Di♥Sana

AnWaRnAiM said...

@Fitrihadi.com, yap...betol tu...memang x rasa nikmat dy,.,ha3

AnWaRnAiM said...

@ked :),hu3 doble ok =)

AnWaRnAiM said...

@ainhamzah, selamat berkenalan :)

Matt said...

bestnya dak zmn skrg, 1st henset pn suda best, aku nyer 1st henset nokia 3310 je hohoh x best lngsng :)

AnWaRnAiM said...

@Matt
hu3 tu nsib je dpt nset cmtu...

nurdani said...

hp touch screen mmg susah.sekarang ni pun masih guna iphone 3g sebab malas nk beli hp lagi.sepanjang pakai hp ni urrgghhh rasa susah ya amat bila nak msg.better pkai hp keypad je sb sambil borak2 dengan member pun leh taip msg lg.huhu.kadang2 rasa nak hempuk je hp tu.nmpk mcm bergaya je bila guna hp tu tp hakikat....geram! hehe.dan kebanyakkn yang guna iphone,akhirnya memilih utk tukar hp biasa je sb iphone ni menyusahkan..
hm form 3 dh guna hp?sy dpt hp pun lps hbs SPM.start dgn nokia 3310.bila masuk belaja kt U,bru la dpt rasa SE cybershot (duit ptptn.hahak) bila hbs blja n dah keje,guna la iphone.tp leceh! hoho.just share cite with u..kih3.salam ziarah :)

AnWaRnAiM said...

@nurdani

huhu..mmg susah pakai screan touch, mula2 dapat excited macam beruk bukan main lagi, lama2 rasa nak hempok..huhu