May 28, 2010

Sumo Paint - Sunting foto secara online

Assalamualaikum sahabat semua, kaifa halukum? harap2 sihat lah hendaknya, tujuan saya menulis entry ini adalah kerana ingin memberitahu sahabat2 sekalian yang saya kini telah menjumpai satu laman web yang dikenali sebagai SUMO PAINT di blog HelloFarest. Wah3 wei!~ best gila pakai benda ni, hu3 bukan apa, setiap benda yang dibuat seolah2 menjiwai hati kita, cewah. takdak ar.

Web ini dilancarkan pada Januari 2007, dan kini Sumo Paint telah mempunyai lebih 6 juta pengguna unik dengan 130,000 ahli berdaftar dari seluruh negara. Sumo Paint melabelkan dirinya sebagai komuniti seni talian yang membenarkan pengguna mencipta, berkongsi,menjelajah,melaloq,merapu dan berkretif menerusi aplikasi foto sebijik tapi tak serupa dengan photoshop. Memang kalau korang try bende ni agak seiras dengan photoshop macam system operasi window,Machintosh serta Linux. Pastikan pemain flash telah sedia ada dalam komputer anda.

Kalau korang daftar kat Sumo Paint, korang dapat kelebihan untuk menyimpan dan menyambung semula suntingan foto, besh tak besh tak?hu3 tetingkap baru akan muncul secara tiba2 macam batman law korang bukak Sumo Paint.Kesimpulannya Sumo Paint memang best la, yang tak pernah cuba tu mai la cuba, hu3. Ni adalah sedikit hasil yang aku dapat, kat bawah ni.

Lawa tak?? lawa? wah3 trima kaseh.. tapi ni bukan aku buat, cari kat google jew, ha3 jom berangkat ke SUMO PAINT. [KLIK SINI] sekian.

48 comments:

Syafiq Kadiran said...

aps ni lagi senang nak gune dari photoshop ek???

AnWaRnAiM said...

yep..lg sng...

MSR said...

nice sharing..thanks!

salju said...

bagus2....boleh try jap lagi...

hans said...

lebih bagus dari photoshop?

AnWaRnAiM said...

@MSR
sharing is caring~ hu3 same2

AnWaRnAiM said...

@salju
try jgn x try,,:)

AnWaRnAiM said...

@hans

insyaallah la...aq dpt merasakan kebestkannya...ha3

ZihNuN FaTiN said...

waa bagush2!=)

AnWaRnAiM said...

@ZihNuN FaTiN

yayayaya...hu3

hans said...

owh
nanti la den try tgok

AnWaRnAiM said...

hu3 baiklah,,

El-Zaffril said...

Salam Ziarah... heheheh

eNaSaN said...

salam singgah...


tQ sharing...lps nie leh trY pulak...

AnWaRnAiM said...

@El-Zaffril

ho3 kt sini pn jdi no..hek2

AnWaRnAiM said...

@eNaSaN
try3...hu3

Fareast said...

Ramai lg yg x kenl SumoPaint nie.. lebih mudah dri photoshop.. cume mgkin sbb nk load tu lambat, tu yg lebih baik edit guna photoshop je..

:)

AnWaRnAiM said...

@Fareast

ya..aq pon baru dpt taw smalam dari ko..hu3 tpi bg depa yg tenet laju mmg x dak masalah..hu3

Hasrol Nizam said...

macam best je utk di try..hehe

AnWaRnAiM said...

@Hasrol Nizam

terai la tgk..kot bekenan..ha3

velasrizal said...

wah mmg menarik ni..tahniah la..

Alat Melempiaskan Nafsu Anjing ?

Norhayati Rostam said...

photoshop pun tak penah try lagi.
nak kene download ke benda ni

AnWaRnAiM said...

@velasrizal
mekaseh~ ho3

AnWaRnAiM said...

@Norhayati Rostam
x lah...x pyah download..kn sunting foto secara on9..hu3

Norhayati Rostam said...

berat tak?
broadband ni dah over limit.
takot slow giler plak nanti

AnWaRnAiM said...

bole thn la...brat kot...ho3

Fareast said...

fungsi2 dlm sumopaint nie pon boleh tahan menarik... sape2 yg pakai broadband tu kne bwk bersabar sikit...

finalcross said...

woahhh,nk try tp bile open,aiseyyyy...slow tahap gaban. huhuhu.

Aidi-Safuan said...

mak aih. da macam photoshop la plak.

Eryati said...

cam best jer ni

A-Y-I-E said...

Aduh.. sekali pandang.. macam adobe photoshop.. Btw.. ini la yang aku perlukan..Nice sharing man...

Sbb aku tak de adobe...

Btw, jom sertai Jelajah blog versi 2.0

Viva La zuLL said...

boleh download ke?

http://ohserius.110mb.com/blog.php

Viva La zuLL said...

boleh download ke?

http://ohserius.110mb.com/blog.php

ween said...

function dia utk edit2 photo ke? mcm best je, lps ni boleh cuba :D thanks for sharing!

AnWaRnAiM said...

@all

x payah donload...yep...same cm phto shop..wc2..hu3

ellis suriyani said...

ehem..ellis datang lepaskan rindu.. :D

izzat aziz said...

cam best bleh try..hehe

AnWaRnAiM said...

@ellis suriyani

ho3 dtg la..hari2 pon tape..ngee~

AnWaRnAiM said...

@izzat aziz

agak besh~!

myravea said...

wahh..good info..heheh..kne try ni..~weeee

kak ina kl said...

nanti leh try ek

Norasikin said...

Kalau pakai ni, cepat la broadband aku capat fair usage limit

zuana said...

nnt nk try lh~

Amir said...

nice info. :D


Kenapa Kita Peduli Tentang Palestin?

Abang Long said...

Hmmm...thanx..boleh cuba try test nih..pasni kena fikir cara nak tarik duit guna Sumo paint ni plak...hahaha

AnWaRnAiM said...

kah3...gudluck!~ he~

qin zyie said...

sumo paint ni bleh bwat tuk transprent pnye x??

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.