Dec 20, 2010

Cara Mudah Suggest Fan Page Kepada Semua Rakan


Assalamualaikum. Korang ada fanpage? Tak kisah la fan page untuk blog korang ke, korang mesti suggest fanpage korang tu dekat rakan- rakan korang kan? Ataupun nak tolong fan page kawan ke. Kalau nak suggest kat semua rakan, lengoh kot tangan nak klik sorang- sorang kan? So, kepada yang tak tahu bagaimanakah cara mudah untuk suggest kepada semua rakan, boleh ikut tutorial ni.

Aku pernah tengok tutorial seumpama ini dari blogger lain, tapi sekarang cara tu dah tak menjadi, kena tambah sikit step je lagi. Aku tahu cara baru ni pun dari anip. Terima kasih kepada beliau. Baiklah, ni aku tolong bagitau korang, korang pun mesti tolong aku ye! Tolong ape? baca di penghujung entry, hihi. Tengok tutorial ni dulu.

Cara suggest fan page kepada semua rakan dengan mudah!

1. Korang bukak fanpage yang nak disuggest kepada semua rakan korang tu.

2. Korang klik Suggest To Friend.

3. Right klik (klik kanan) pada salah seorang kawan korang dan pilih open link in new tab.

Klik untuk tumbesaran abadi

4. Sekarang dalam tab baru. Copy code di bawah.
javascript:fs.select_all();
5. Paste code tersebut dalam ruangan url dan tekan Enter! (rujuk gambar dibawah)

Klik untuk tumbesaran abadi

6. Automatik semua rakan korang telah diselect. Bagi mereka yang rakannya terlalu ramai, mungkin ambil masa sikit, sikit je, tak lebih 10 saat, huhu.

7. Dan klik Sent invitations!

Sekarang korang dah suggest kepada semua rakan korang. Senang kan? Sambil korek hidung pon boleh buat. Sekarang bende yang aku nak korang tolong aku ialah pergi ke http://www.facebook.com/aqnaim dan buat cara seperti di atas. Tolong menolong amalan mulia, muahaha!

10 comments:

Anip™ said...

haishh~ nama aku ade tu..hhuhu. aku pon ingtkan nak wa entry cmni ko da buat laen kali kot aku buat..huhu..rjin ko share yer

Latest Entry :
-> Nak Bau Ketiak Aku ? Kompem Hilang Stress Korang !
-> Ingin Mencari Cinta, 10 Petanda Seseorang Ini Adalah Jodoh Kita !

Affan Ruslan said...

owh, tolong buat kan fanpage aku jugak ye. hehe.

dah agak guna java sket. penah tgk kot dulu, tapi malas nak ambil tau, hehe

♥-- emieysandra --♥ said...

bagus perkongsian ni ;)

chentaMAYA said...

thx kongsi~

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

xde fanpage,, xde peminat pon,, huhu

Anwar Naim said...

@Anip™
huhu..yeke..sori ea..

@Affan Ruslan,
haha..ok bos..ko hensem punya pasal, aq buat..haha..
sebenarnya..java2 ni aq mne tawu ape..

@♥-- emieysandra --♥,
thx :)

@chentaMAYA,
sama2 :)

@siti faridah harun (nama penuh tu) ,
saye pon xde pminat..cuma guna fanpage untuk memudahkan/menambahkan/meluaskan proses perkongsian, hee :)

Rahsia Buah Pinggang Sihat said...

Baguslah tutorial ni,tapi lambat untuk sampai jemputan tu.

Anwar Naim said...

@Rahsia Buah Pinggang Sihat,
oh, yeke macam tu? bru twu..

RedBoys said...

wah. baguslah bro. thanks share. ko tolong suggest fanpage aku gak leh tak?

http://www.facebook.com/mymedianetwork

thanks ye. haha. sila buat.

Anwar Naim said...

@RedBoys
boleh je..nak ke? haahaha